Skip to main content

Frumusetea vine din interior, este o vorba veche plina de adevar. Atunci cand suntem sanatoase si corpul nostru functioneaza in armonie, se vede la exterior si suntem mai frumoase ca oricand. Specialistii considera ca un pas important catre sanatate si frumusete este includerea celor trei nutrienti esentiali in dieta zilnica:


Fara calciu nu se poate
 
Un consum adecvat de calciu ajuta la pastrarea sanatatii oaselor, iar in cazul femeilor mai in varsta, reduce riscul fracturilor. Femeile intre 19 si 50 de ani (inclusiv gravidele si cele care alapteaza) au nevoie de 1000 de miligrame de calciu pe zi, conform Institutului de Medicina. Femeile peste 50 de ani, au nevoie de 1200 de miligrame de calciu pe zi. Aceasta cantitate de calciu ar trebui sa o consumi in primul rand din alimentatie. De multe ori acest lucru nu este posibil asa ca si suplimentele de calciu sunt admise, impreuna cu cele de vitamina D care ajuta la absorbtia calciului in oase.
 
Acidul folic este esential
 
Toate femeile de varsta fertila ar trebui sa consume 400 de micrograme de acid folic pe zi. Acidul folic ajuta la protectia impotriva defectelor din nastere numite defecte de tub neural care includ si spina bifida. Daca nu poti fi sigura ca ca iti asiguri aportul suficient de fier din alimentatie (legumele cu frunze verzi si fasolea reprezinta cea mai buna sursa), ar trebui sa iei niste multi vitamine ce contin aproximativ 400 de micrograme de acid folic.
 
Fierul este mototul care activeaza orice femeie
 
Inainte de varsta de 50 de ani, ar trebui sa consumi zilnic 18 miligrame de fier. O dieta zilnica obisnuita contine o multime de fier provenind atat din carne cat si din cerale si legume. Dar chiar si asa, cu o dieta echilibrata, femeile care se afla la menstruatie sau cele insarcinate se pot confrunta cu o deficienta de fier, la fel ca si cele vegetariene sau sportivii de performanta. Daca te incadrezi in vreunul dintre aceste grupuri, ar trebui sa iei suplimente cu fier, evident dupa ceri sfatul medicului.
 
 
 

Descriere Femeile au nevoie de 3 nutrienti esentiali!

Ingrediente Femeile au nevoie de 3 nutrienti esentiali!

Review-uri Femeile au nevoie de 3 nutrienti esentiali!

Rating general al produsului
0 review-uri
 • 5
  0% Complete
 • 4
  0% Complete
 • 3
  0% Complete
 • 2
  0% Complete
 • 1
  0% Complete
Scrie un review