Secretele bucatarilor

|Otilia Ignat |
Secretele bucatarilor

Secretele bucatarilor pot face diferenta intre o mancare oarecare si una speciala. Un bucatar celebru spunea ca diferenta intre bucataria europeana si bucataria chinezeasca  sta in tipul cratitei folosite. Europenii se chinuie cu tot felul de tigai si vase, coc si prajesc, in timp ce asiaticii fac intr-o ora ceea ce fac europenii fac in sapte ore, folosind un wok.

  

Am aflat pentru voi cateva dintre secretele bucatarilor, dar si ingredientele speciale pe care acestia le folosesc, pentru a da gust si savoare mancarurilor. Iata cateva din secretele bucatarilor.

Cimbrul proaspat sau uscat este ideal atat pentru sosul care insoteste pestele dar si pentru fructe de mare, branzeturi si sosuri albe. Cimbrul merge si in sosurile rosii si este perfect compatibil cu preparatele din soia. Aroma cimbrului poate sa inlocuiasca o parte din sarea pusa in mancare.

Foloseste cu incredere sosul de peste. Acest condiment vietnamez este facut din peste fermentat. Este perfect adaugat in risotto sau la preparatele de peste si fructe de mare pentru a spori aroma. Poate fi folosit in supe, sosuri, pentru a da gust legumelor, iar cateva picaturi sunt suficiente.

Adauga creveti uscati in mancarurile cu carne de vita. Combinatia intre aroma crevetilor si carne este delicioasa.

Parmezanul nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatrie. Adaugat deasupra mancarurilor, la paste, pizza sau salate da o "fata" speciala. E bun rument in cuptor sau presarat proaspat. Rade putin parmezan in supa si gustul ei o sa se schimbe radical, fara nici o problema in ceea ce priveste caloriile.

Pasta de tomate nu trebuie sa lipseasca din camara. Este potrivita pentru legume, carne, pentru pipetul de pui la gratar. Alege mereu pasta de tomate de foarte buna calitate, ambalata in recipiente mici, astfel incat sa o folosesti toata. Pastrata isi pierde aroma.

Trebuie sa ai mereu in frigider iaurt grecesc. Acesta este unul din secretele bucatarilor. Poate fi utilizat in loc de sos pentru carne, legume si salate. Se poate adauga in dressingurile pentru salatele de legume, merge si in preparatele dulci si este ideal in supe si ciorbe.

Otetul balsamic este aroma ideala in orice mancare care presupune legume calite. Da gust si savoare supelor, sosurilor de carne. Este deosebit de bun cu fasole uscata sau  linte. Este ideal in dessingul pentru salata.

Otetul de mere este recomandata in salatele de legume crude, este in plus si foarte santos si util in dieta care urmareste scaderea in grutate. Este foarte bun si in supele crema relativ dulci. In plus are calitatea de a atenua din gustul amar al unor legume foarte sanatoase cum sunt andivele sau varza.

Mierea este perfecta pentru cei care prefera un gust dulce. Merge adaugata in tocanitele de carne, in preparatele de carne facute la cuptor, in sosuri si in dressingurile salatelor de fructe.

Piperul nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, iar unul din secretele bucatarilor spune ca trebuie sa folosesti in egala masura si piperul alb, pentru aroma lui delicata, si piperul rosu, pentru iuteala lui intensa si pe cel verde pentru aroma si gust. Toata lumea foloseste piperul negru, dar mancarurile tale vor capata un plus de savoare doar schimband felul piperului pe care il folosesti, scrie Yahoo.

Acestea au fost secretele bucatrilor. Care sunt secretele tale in bucatarie?

Distribuie articolul pe: