4 greseli care te impiedica sa devii un bucatar bun

|Oana Racheleanu |
4 greseli care te impiedica sa devii un bucatar bun

Mi se intampla uneori sa-mi iasa mancarea proasta si sa-mi dau seama foarte bine unde am gresit. Sau, mai grav de atat, sa ridic din umeri cand friptura a iesit fara niciun gust. Trec in revista 5 greseli pe care le-am facut de atatea ori incat sa le pot explica si altora ce nu e bine. 

1. Te grabesti 
 
De obicei vreau sa fac multe intr-o zi, astfel incat ajung sa fiu contra-cronometru doar ca sa nu fiu dezamagita ca nu am reusit sa fac ceva anume din lista pe ziua respectiva. Poate ca te recunosti in descriere sau poate vrei sa gatesti mai repede numai sa apuci sa le dai copiilor tai mancare adevarata, inainte sa se apuce de rontait fructe sau orice mai gasesc dulce prin casa. Totusi, daca vrei sa toate ingredientele sa contribuie la gustul final, lasa focul moale, amesteca totul cu rabdare si pune ingredientele in ordinea din reteta, nu toate odata. 
 
2. Citesti reteta pe bucatele 
 
O reteta este ca o poveste, asa ca trebuie sa o citesti in intregime, ca sa intelegi despre ce este vorba. Daca executi imediat ce citesti cate un pas, s-ar putea sa te trezesti spre finalul retetei ca nu ai un ingredient anume care ar putea conta foarte mult. 
 
 
3. Uiti de ceas 
 
Timpul poate sa distruga o mancare bine facuta, pana in acel moment: fie ca te pierzi printre articolele de pe net si arzi friptura, fie ca nu mai ai rabdare sa pazesti cuptorul si tarta va fi cruda. Fii foarte atenta la ceas, caci este la fel de important pe cat sunt si ingredientele. 
 
4. Ignori instructiunile 
 
Daca improvizezi sau te abati de la instructiuni s-ar putea sa-ti iasa cu totul altceva decat ai fi vrut. Bucatarii care au conceput reteta nu au scris degeaba ca mancarea trebuie sa se raceasca timp de 15 minute sau ca trebuie sa adaugi un praf de sare in aluatul dulce. Urmeaza reteta pas cu pas si poti improviza abia atunci cand ajungi sa o faci foarte bine si cand poti sa iti dai seama ca ar fi si mai buna daca ti-ai aduce putin contributia. 

Distribuie articolul pe: