Chiftelute de crab cu sos de iaurt si marar

|Dana Lazar |
Chiftelute de crab cu sos de iaurt si marar

 Daca vrei sa slabesti pestele nu ar trebui sa lipseasca din meniu, mai ales crabul. Iti propunem o reteta care iti va bucura toate papilele gustative. Si, in plus, are atatea condimente si ierburi incat vei primi o multime de minerale si vitamine.

 

Ingrediente pentru chiftelute

160 de grame de crab

un ardei gras rosu taiat cubulete

aproape o ceasca de pesmet

2 oua batute

o jumatate de cana de faina

un sfert de cana de arpagic tocat

o lingurita de patrunjel proaspat tocat

sare, boia de ardei, piper

2 linguri de ulei de masline

 

 

Ingrediente pentru sos

o cana de iaurt

2 linguri de suc de lamaie

marar proapat maruntit

sare

 

 

Cum se prepara

Se combina crabul cu jumatate din pesmet, jumatate din ouale batute, ardeiul gras, sarea, boia si piperul, arpagicul, patrunjelul. Amestecul se imparte in 8 bilute egale care se apasa cu palma, ca sa devina mai plate.

Intr-un vas puneti oul ramas, in altul faina si in altul pesmetul ramas. Scufundati bilutele de crab in faina, apoi in ou si la sfarsit in pesmet.

Puneti o lingura de ulei intr-o tigaie. Se pune pe foc mediu si se lasa sa se incalzeasca cam un minut. Se aseaza chiftelutele de crab in tigaie si se lasa la prajit 4 minute pe o parte si 4 pe cealalta. La final se indeparteaza uleiul de pe ele cu un prosop de hartie.

Se servesc calde, cu sos de iaurt.

 

O portie de 2 chiftelute are 347 de calorii.

 

 Sursa: skinnyms.com

Distribuie articolul pe: