De zeci de ani femeile se straduiesc sa slabeasca prin fel si fel de metode. Sfaturile bune, care au dat rezultate, au rezistat in timp. Iata o parte din ele, atat de la noi, cat si din strainatate. Regulile de aur 1. Nu sari peste mese. Cand esti infometata, tinzi sa faci alegeri nesanatoase. – 2010 2. Sa nu tii niciodata dieta cand ai o perioada stresanta – 1974 3. Ideal ar fi sa nu pierzi mai mult de jumatate – un kilogram pe saptamana – 1954 4. Cateva minute de exercitii in fiecare zi sunt mai mult eficiente decat antrenamentele ungi, dar rare – 1939 5. Ca sa slabesti cu adevarat trebuie sa stii ca n-o sa te mai intorci la vechile tale obiceiuri alimentare. Trebuie sa iti schimbi stilul de viata – 1974 6. Daca mananci prea putin, ai putea obtine un efect invers. Niciodata sa nu mananci mai putin de 1.200 de calorii pe zi pentru ca o sa-ti incetinesti metabolismul – 2006 7. Nu te duce la cumparaturi cand ti-e foame pentru ca o sa faci alegeri foarte proaste – 1994 8. Ca sa arati intr-adevar bine, dieta nu este suficienta. Trebuie sa faci si sport – 1979 9. Redu-le, nu renunta de tot. Redu portiile de mancare, dar nu elimina intreaga categorie (carbohidrati, grasimi etc) – 1966 Pasi importanti in dieta 10. Ia micul dejun si vei consuma mai putine calorii pe durata intregii zile – 2007 11. Ia-ti portia de proteine in prima parte a zilei, pentru ca proteinele sunt digerate mai incet decat carbohidratii simpli si te vei simti satul mai mult timp – 1966 12. Mananca incet si bucura-te de fiecare bucatica. Te vei satura mai repede cu mai putina mancare. 13. Daca ai probleme in a te opri din consumatul unui aliment preferat, cum ar fi inghetata, nu-l aduce la tine in casa. Mananca-l la restaurant – 1974 14. Gateste cina acasa si ia la serviciu ce-ti ramane. Vei avea astfel un pranz nutritiv, cu mai putine calorii – 1961 15. Dormi suficient. Sunt sanse mai mari sa ai tot felul de pofte cand esti obosit – 1994 16. Tine portiile sub control printr-o metoda simpla: nu manca niciodata din cutie sau din punga – 2003 17. Tine un jurnal in care sa-ti notezi ce mananci. Dieta va fi mai usor de gestionat astfel – 1967 18. Nu te gandi la ce nu poti manca. Concentreaza-te pe ce poti manca: fructe, legume, cereale integrale, peste si nuci – 2006 Trucuri de gatit 19. Cand cumperi conserve, alege tonul in apa in locul celui in ulei si vei taia caloriile aproape la o treime – 1979 20. Foloseste o lingurita atunci cand gusti mancarea si daca faci asta des, mananca mai putin la masa pentru care ai gatit – 1989 21. Lasa painea prajita sau cartofii copti sa se raceasca putin, inainte sa pui unt ca sa absoarba o cantitate mai mica – 1969 22. Fa supele si friptura cu mult inainte de masa, astfel ca, dupa ce se racesc, grasimea va fi mai usor de adunat inainte sa incalzesti mancarea din nou – 1989 Mancatul in oras 23. Poarta haine stramte sau o curea la mijloc atunci cand iesi sa mananci in oras. Senzatia de "nu mai e loc" va transmite creierului mesajul ca te-ai saturat – 1987 24. Intr-un grup, comanda prima ca sa nu fii influentata de deciziile celorlalti – 2009 25. La restaurant imparte portia de mancare cu partenerul sau ia jumatate la pachet – 2003 Foto: Hepta. Distribuie articolul pe: