Skip to main content
Bio
Moringa pulbere bio 125g

Descriere Moringa pulbere bio 125g

Moringa pulbere bio 125g

Moringa (Moringa oleifera) este folosita de secole in Africa si in medicina ayurvedica ca si super aliment cu beneficii esentiale pentru sanatate. Pulberea din frunze de moringa este o sursa excelenta de vitamine, minerale, proteine si fitonutrienti.

Iata numai cateva dintre beneficiile acestei minunate plante:
-contine de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
-contine de 4 ori mai mult calciu decat laptele, si de doua ori mai multe proteine decat laptele;
-contine de 4 ori mai multa vitamina A decat morcovii;
-contine de 3 ori mai mult potasiu decat bananele;
-contine de 3 ori mai mult fier decat migdalele.

Moringa poate fi consumata in siguranta atat de catre copii, cat si de catre femeile insarcinate si cele care alapteaza.

Este un aliment ideal pentru toata lumea, de la nepoti la bunici.

Consumati zilnic 1-2 lingurite de moringa pentru o sanatate de fier.

Gramaj: 125g

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1280Kj/ 307Kcal
Grasimi: 6.7g din care saturate 1.7g
Carbohidrati: 24g din care zaharuri 6.1g
Proteine: 23.8g
Fibre: 27.8g
Saruri: <0.050g

Tara de origine: India

MORINGA ( Moringa Oleifera sau Copacul miracol)

Moringa Oleifera este o plantă care a fost lăudată pentru beneficiile sale pentru sănătate si a fost folosita de secole datorită proprietăților sale medicinale .

Toate părțile componente ale plantei Moringa:rășină, fructe, frunze, scoarță, rădăcină, semințe și ulei din semințe ,au fost utilizate în tratarea diferitelor boli datorita proprietăților antifungice, antivirale, antidepresive și antiinflamatoare.:

Copacul este indigen in India, dar creste si alte zone ale Asiei , cat si in Africa si America de Sud.

Moringa conține o varietate de proteine, vitamine și minerale.

Moringa oleifera are puține efecte secundare cunoscute dar persoanele care iau medicamente ar trebui să consulte un medic înainte de a lua extract de moringa( valabil de altfel pentru toate produsele vegetale care se utilizeaza ca suplimente)

Contine :vitamina A,vitamina B1 (tiamina),B2 (riboflavină),B3 (niacin), B-6,acid folic și acid ascorbic (vitamina C),calciu,potasiu,fier,magneziu,fosfor,zinc si in plus o bogatie de antioxidanți

Până în prezent, oamenii de știință au investigat doar o fracțiune din numeroasele beneficii pentru sănătate si iata cateva dintre acestea:

1.Valoare nutritiva crescuta-Frunzele Moringa sunt bogate în multe substanțe nutritive importante, printre care proteinele, vitaminele A, B1,B2,B3, B6, vitamina C,acid folic, fierul si alte minerale.

Aproape toate părțile copacului sunt consumate sau folosite ca ingrediente în medicamentele tradiționale . Frunzele și păstăile sunt consumate în mod obișnuit în anumite părți ale Indiei și Africii .Frunzele de Moringa sunt o sursă excelentă de multe vitamine și minerale. O ceașcă de frunze proaspete, tăiate (21 grame) conține :

Proteine: 2 grame

Vitamina B6: 19%

Vitamina C: 12%

Fier: 11%

Riboflavina (B2): 11%

Vitamina A (din beta-caroten): 9%

Magneziu: 8%

În țările occidentale, frunzele uscate sunt vândute sub formă de pulbere sau capsule reprezentand suplimente alimentare.

Comparativ cu frunzele, păstăile au in general un continut mai mic în vitamine și minerale. Cu toate acestea sunt extrem de bogate în vitamina C. O ceașcă de păstăi proaspete, tăiate în felii (100 grame) conține 157% din necesarul zilnic.

Dieta oamenilor din țările în curs de dezvoltare uneori nu are vitamine, minerale și proteine. În aceste țări, Moringa poate reprezenta o varianta de substanțe nutritive esențiale.

2 .Moringa oleifera este bogată în diferiți antioxidanți, inclusiv quercetin și acid clorogenic. Pudra de frunze Moringa poate crește nivelurile de antioxidanți din sânge.

Antioxidanții sunt compuși care acționează împotriva radicalilor liberi din organism care la niveluri ridicate pot determina stres oxidativ asociat cu boli cronice precum bolile cardiace și diabetul zaharat de tip 2 Grupul antioxidantilor include pe langa vitamina C și beta-caroten :

Quercetin- un antioxidant puternic care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale .

Acid clorogenic-ne protejează de îmbătrânirea prematură, inhibă dezvoltarea a numeroase forme de cancer, previne şi tratează eficient diabetul( scade nivelurile glicemie post prandial)

Un studiu efectuat pe un grup de femei a constatat că administrarea unei cantitati de 7 grame de pulbere de frunze de moringa zilnic timp de trei luni a crescut semnificativ nivelurile antioxidante din sânge .

Important de mentionat ca extractul din frunze de Moringa poate fi, de asemenea folosit in scop de conservant alimentar. Acesta mărește durata de conservare a cărnii prin reducerea oxidării .

3. Moringa poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge

În timp, nivelurile ridicate de zahăr din sânge ridică riscul unor probleme serioase de sănătate printre care bolile de inimă. Din acest motiv, este important să se pastreze niveluri normale ale glicemiei.

Interesant, mai multe studii au aratat ca Moringa oleifera poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.

Există doar câteva studii efectuate pe om , dar sunt incurajatoare prin rezultatele obtinute.

Un studiu efectuat pe un grup de 30 de femei a arătat că, în medie un consum de câte 7 grame de pulbere de frunze de moringa zilnic timp de trei luni a redus nivelul glicemiei cu 13,5% în medie .

Un alt studiu pe un grup mic compus din șase persoane cu diabet zaharat a constatat că adăugarea a 50 de grame de frunze de moringa la o masă a redus creșterea zaharului in sange cu 21% .

Oamenii de știință cred că aceste efecte sunt cauzate de izotiocianați .

4. Moringa Oleifera poate reduce inflamația

Inflamația este răspunsul natural al organismului la diverse injurii cum ar fii infecțiile sau rănirile.

Reprezinta un mecanism esențial de protecție, dar poate deveni o problemă majoră de sănătate dacă se prelungeste .

Cele mai multe fructe, legume, ierburi și condimente au proprietăți antiinflamatorii. Gradul în care pot ajuta depinde de tipurile și cantitățile de compuși antiinflamatori pe care îi conțin.

Oamenii de știință cred că izotiocianatul este principalul compus antiinflamator în frunzele și semințele de moringa .

5. Moringa oleifera poate scădea nivelul colesterolului, reducând potențial riscul bolilor de inimă.

Prezenta unui nivel ridicat de colesterol a fost legata de riscul crescut de boli de inima.

Din fericire, multe alimente vegetale pot reduce în mod eficient colesterolul, foarte cunoscute fiind semințele de in, ovăzul și migdalele.

Atât studiile pe animale cât și cele pe om au arătat că Moringa oleifera poate avea efecte similare de scădere a colesterolului .

6. Moringa Oleifera poate proteja împotriva toxicității arsenicului

Contaminarea cu arsenic a alimentelor și apei este o problemă în multe părți ale lumii .Deosebit de important este faptul ca multe tipuri de orez pot conține niveluri ridicate de arsenic .

Expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de arsenic poate duce la probleme de sănătate în timp cum ar fi riscul crescut de cancer și boli de inimă .

Câteva studii efectuate au arătat că frunzele și semințele de Moringa oleifera pot proteja împotriva efectelor toxicității la arsenic .

Rezultatele studiilor sunt promițătoare, dar trebuie aprofundate.

Desi folosit în medicina tradițională de mii de ani , doar câteva din numeroasele sale beneficii de sănătate reputate au fost studiate științific si in rezumat acestea sunt cele care sustin ca Moringa oleifera poate duce la reduceri modeste ale glicemiei si colesterolului, poate avea efecte antioxidante și antiinflamatorii și protejează împotriva toxicității arsenicului.Frunzele de Moringa sunt, de asemenea, extrem de hrănitoare și ar trebui să fie benefice pentru persoanele care nu au nutrienți esențiali.

Mai exista si alte observatii care sustin implicatia benefica a consumului de Moringa oleifera

7.Încetinirea procesului de îmbătrânire Impactul pozitiv pe procesul de degenerare si imbatrinire este sustinut prin prezenta antioxidantilor (polifenoli, quercetin, vitamina C, beta caroten, acid clorogenic) care scad efectele stresului oxidativ și ale inflamației.

8.Reducerea stresului și îmbunătățirea dispoziției Frunzele de moringa contin triptofan, un aminoacid responsabil pentru producerea de serotonina ,, hormonul starii de bine,,De consemnat este si continutul in vitamine si minerale dintre acestea citam niacina si magneziul.

9.Combaterea depresiei Moringa este o plantă ce conține vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, flavonoide și numeroase minerale și, consumată în mod regulat, poate ameliora simptomenele depresiei,contribuie la o stare generală mai bună prin aportul de complex nutritiv .

10.MenopauzaFiind supliment nutritiv echilibrat , corespunzator apelativului de superaliment ,asigura in timpul menopauzei suport de adaptare organismuluise la schimbările hormonale.

Sa preparam impreuna un Smoothie Moringa

Adăugați aceste ingrediente la blender și amestecati. Sunt portii generoase pentru 2 persoane !

½ ceasca cu Afine

1 lingurita de Moringa pudra

1 linguriță de unt de arahide organic

1 pahar de struguri tăiați

1 lingurita de Chia si seminte de in

1 ceașcă de suc de portocale

Apă

sau

1 banană

½ ceasca de iaurt preferat

4 grame de Moringa pudra

1 lingură de miere organică

2 cm de ghimbir proaspăt

Apă și câteva cuburi de gheață

 

Ingrediente Moringa pulbere bio 125g

Review-uri Moringa pulbere bio 125g

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review