Skip to main content
Bio
Matcha pudra bio 60g

Descriere Matcha pudra bio 60g


Matcha (ceai verde) pudra bio 60g

Ingrediente: 100% frunze de ceai verde macinate*
*din agricultura ecologica

Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante. Frunzele de ceai verde sunt atent selectionate, uscate, si macinate foarte fin.

Sugestie pentru prepararea ceaiului matcha: adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha, peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere. Amestecati bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar in lipsa se poate folosi o lingurita. Serviti cald. Puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust.

Tara de origine: China

Produs certificat ecologic.

60g

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1336Kj/ 319Kcal
Grasimi: 5g din care saturate 0.96g
Carbohidrati: 27.22g din care zaharuri 3.22g
Proteine: 26.31g
Fibre: 30.09g
Saruri: <0.015g

 

MATCHA

Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, făcut din frunzele plantei Camellia sinensis, aceleași specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb și alte tipuri de ceai verde. Folosit în ceremoniile tradiționale de ceai japonez, Matcha a devenit un favorit al cunoscătorilor de ceai.Matcha este pulbere fin măcinată din frunze de ceai verde cultivate și prelucrate special. Este special în două aspecte pe de o parte al agriculturii și pe de alta parte al prelucrării: plantele de ceai verde pentru matcha sunt umbrite pentru aproximativ trei săptămâni înainte de recoltare, iar tulpinile și venele sunt îndepărtate în procesare. În timpul creșterii umbrite, planta Camellia sinensis produce mai multa teanină și cofeină. Forma pudră de matcha este consumată diferit fata de frunzele de ceai sau de plicurile de ceai și este dizolvată într-un lichid, de obicei apă sau lapte.

Ceremonia traditionala de ceai japonez se concentreaza pe pregatirea, servirea si consumul de matcha ca ceai fierbinte si intruchipeaza un stil spiritual meditativ. În vremurile moderne, Matcha a ajuns, de asemenea, să fie folosit pentru a aroma ,pentru a vopsii alimente cum ar fi fideaua mochi și soba, pentru a produce înghețată de ceai verde, latte matcha și o varietate de produse de cofetărie japoneză wagashi.

Spre deosebire de ceaiul verde făcut din frunze sau frunze întregi, pulberea frunzei matcha este fin măcinată si pentru a fi consumata se amestecă în apă fierbinte .

De ce oamenii beau Matcha?

Are putere antioxidantă mult mai mare decat alte ceaiuri.

În plus, matcha are capacitatea să scadă colesterolul și tensiunea arterială, să sporească starea de spirit și funcția cognitivă, să sporească energia, să promoveze scăderea în greutate și să mențină nivelurile de zahăr din sânge sub control.

Unii oameni beau latte matcha și ceai ca un substitut pentru cafea.

Matcha poate fi clasificată în trei clase:

Stilul ceremonial: Aceasta este cea mai înaltă calitate utilizată în special în ceremoniile de ceai și în templele budiste. Matcha este fin măcinată într-o pulbere de către mori de piatră de granit. Este de înaltă calitate, dar scumpa.

Clasa premium: ceai verde de înaltă calitate, care are conținutul nutrițional complet și folosește frunze de ceai din partea superioară a ceaiului.Cel mai bun produs pentru consumul zilnic și conține întreaga gamă de antioxidanți, vitamine și minerale .Se caracterizează printr-o aromă proaspătă, subtilă.

Gatit / grad culinar: Cel mai ieftin dintre toate derivatele,potrivit pentru gătit. Puțin amar datorită folosirii frunzelor mai jos situate pe planta ceaiului verde.

Are Matcha într-adevăr beneficii pentru sănătate?

Beneficiile ceaiului Matcha:
Ceaiul Matcha depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde,este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.

Drept urmare, ceaiul Matcha are o multime de efecte benefice asupra organismului: lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie.

Daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Tocmai de aceea se considera ca Matcha este cel mai sanatos ceai pe care il poti bea in acest moment.

Matcha conține vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E și K, precum și numeroase urme de minerale și aminoacidul teanină. Ca și în cazul altor ceaiuri, matcha are niveluri ridicate de antioxidanți cunoscuți sub denumirea de tanine, precum și de antioxidanți polifenoli numiți catehine, în principal unul numit galat de epigalocatehină, sau EGCG. Deși matcha conține cofeină, are de două până la trei ori mai puțină decât ceaiul negru și o cincime până la o zecime din cantitatea ce se găsește în cafeaua la ibric.

Antioxidanții sunt cunoscuți pentru faptul că ajută la combaterea efectelor negative cauzate de către moleculele dăunătoare numite radicali liberi care au legătură cu multe boli cronice.

Catehina EGCG s-a arătat promițătoare în lupta împotriva cancerului, diabetului, bolilor cardiovasculare, anumitor infecții virale, bolilor neurodegenerative și kilogramelor în plus. Un studiu de la University of Colorado, publicat în 2003, în„Journal of Chromatography”, a raportat că în matcha, concentrația de EGCG este de 137 de ori mai mare decât în ceaiul verde popular comercializat în SUA și de cel puțin trei ori mai mare decât în alte ceaiuri verzi.

Compușii bogați în polifenoli ce se găsesc în matcha și în alte alimente pe bază de plante din dietă contribuie la diminuarea riscului de boli cronice, precum diabetul, osteoporoza și cancerul; de asemenea, aceștia ajută în menținerea sănătății creierului pe măsură ce înaintați în vârstă. În plus, polifenolii din plante sunt adesea lăudați pentru rolul lor în sănătatea inimii; aceștia luptă împotriva rigidizării arterelor, cunoscută în termeni medicali ca „ateroscleroză”, după cum precizează un articol publicat în noiembrie 2009, în revista Oxidative Medicine and Cullular Longevity. Ateroscleroza determină îngustarea și blocarea arterelor, fapt ce poate duce la atac de inimă sau infarct.Alte moduri prin care polifenolii vă pot proteja inima includ creșterea nivelului de colesterol bun, reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației arteriale prin prevenirea formării de cheaguri.

Ceaiul matcha ajută la slăbire

Antioxidantul principal din ceaiul verde –EGCG–este potențial legat de beneficiile ce duc la slăbit, iar matcha are mai multe decât ceaiul verde obișnuit.

EGCG din matcha vă poate crește metabolismul în timpul exercițiilor fizice de intensitate medie, încurajînd astfel scăderea în greutate, după cum sugerează diverse studii. În medie, extractul de ceai verde a crescut capacitatea de ardere a grăsimilor cu 17 procente atunci când participanții la studiu au mers cu bicicleta timp de 30 de minute.

Vestea bună este că, potrivit studiilor publicate în martie 2008, în American Journal of Clinical Nutrition, într-o ceașcă sau două de ceai matcha se găsește aceeași cantitate de EGCG utilizată în studiu.

Relaxare psihică

L-teanina este un aminoacid ce se găsește aproape exclusiv în planta de ceai camellia sinesis și poate induce unde alfa ce se dobândesc de obicei doar prin meditație. În această stare a minții, are loc calmarea asociată cu claritatea și vigilența mentală, însă într-o stare generală de relaxare. L-teanina combate efectele stimulatoare ale cofeinei și ajută la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea memoriei, reducerea simptomelor premenstruale și a stresului, menționează aceeași sursă. De obicei, efectele L-teaninei încep să se manifeste la o jumătate de oră după consumul unei cești de ceai matcha și se pot menține pentru opt până la 12 ore.

Detoxifierea organismului cu ceai matcha

Ceaiul își are originea în frunze, care își iau culoarea dintr-o substanță numită clorofilă.Clorofila contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele și toxinelor. Spre deosebire de ceaiurile din care sunt scoase frunzele odată ce sunt preparate, ceaiul verde matcha este obținut din pudră.Consumul de pudră de ceai verde favorizează îmbogățirea ceaiului cu proprietățile detoxifiante ale clorofilei. Aceasta ajută și la echilibrarea nivelului pH-ului în sânge și deține proprietăți antibacteriene.

Cofeina cu eliberare lentă pentru energie îndelungată

Ceaiul matcha este bogat în cofeină, însă aceasta acționează diferit de cea care se găsește în alte ceaiuri și în cafea.Cofeina din ceaiul matcha se atașează de catehine și este eliberată lent în fluxul sanguin, pe măsură ce catehinele se descompun. Acest lucru oferă consumatorului energie sustenabilă și nu explozii de energie intensă, urmate de scăderi bruște. Acest proces, alături de L-teanină, furnizează organismului un stimul mai puțin discordant din partea cofeinei.

Deși cercetările privind beneficiile specifice pentru sănătate ale matcha sunt inca limitate, unele studii sugerează clar : consumul regulat de ceai verde, în general, poate ajuta la protejarea anumitor condiții de sănătate. De exemplu, ceaiul verde pare să prevină afectarea cognitivă legată de vârstă, reducerea colesterolului LDL și reducerea riscului de osteoporoză și alte afecțiuni cum ar fi cancerul de prostată.

Dacă aveți în vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurați-vă si consultați mai întâi medicul dumneavoastră.

Cum prepari Matcha?

Pentru a face matcha, adăugați o linguriță de pudră matcha într-un castron. Adăugați 125 ml de apă fierbinte care nu a atins încă punctul de fierbere. În scurt timp, amestecați până ce ceaiul este bine amestecat cu un strat spumant pe partea de sus. Se toarnă într-o ceașcă.

Nu există nici o îndoială că matcha poate fi gustos în ceai, smoothies, latte matcha.

Pregatiti Iced Matcha Latte ( reteta preluata )

Ingrediente:

1 lingurita ceai Matcha

½ ceasca apa fierbinte

Un pahar lapte rece

Optional: indulcitor natural

Optional: 1 lingurita sirop de vanilie

Cuburi de gheata

Mod de preparare:

1. Amesteca pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag.

2. Adauga indulcitorul si siropul de vanilie (daca doresti) si laptele, si amesteca intr-un blender.

3. Adauga si cuburile de gheata si continua sa amesteci in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita.

 

Ingrediente Matcha pudra bio 60g

Review-uri Matcha pudra bio 60g

Rating general al produsului
0 review-uri
  • 5
    0% Complete
  • 4
    0% Complete
  • 3
    0% Complete
  • 2
    0% Complete
  • 1
    0% Complete
Scrie un review