Skip to main content

 A preveni efectele negative ale soarelui asupra pielii reprezinta mai mult decat un aspect cosmetic, poate fi vital.

Milioane de cazuri de cancer de piele sunt diagnosticate anual in toata lumea, iar specialistii sustin ca foarte multe ar fi putut fi evitate.

Cremele de protectie solara reprezinta solutia pentru prevenirea efectelor negative ale soarelui asupra pielii insa nu este suficient sa aplici pe corp o lotiune de fiecare data cand mergi la plaja.
Iata care sunt sfaturile specialistilor pentru a avea o piele sanatoasa si pentru a preveni arsurile solare:
 
1. Foloseste protectie solara chiar si atunci cand se anunta o zi pe care o vei petrece in interios. Geamurile, in special cele ale masinii protejeaza impotriva arsurilor solare insa nu opresc razele ultraviolete, acestea putand fi vinovate de suprimarea sistemului imunitar si de aparitia ridurilor si a petelor maronii pe piele.
 
2. Nu aplica crema cu protectie solara doar pe fata. Chiar daca nu mergi la plaja sau la piscina, crema trebuie aplicata si pe maini, decolteu, brate, buze si urechi. Si aceste zone sunt expuse soarelui si nu doar ca vor aparea mai repede semnele imbatranirii pielii, dar pot conduce la aparitia dezvoltarii melanoamelor (tumori canceroase).
 
3. Nu crede ca acele creme rezistente la apa dureaza la infinit si iti protejeaza pielea o zi intreaga. 
 
4. Foloseste crema cu protectie solara si atunci cand stai la umbra si chiar si iarna.
 
5. Nu te panica daca ai suferit o arsura solara. Cele mai multe arsuri se pot trata cu bai racoritoare, creme hidratante, crema cu hidrocortizon si antiinflamatoare. Daca insa ai si dureri de cap si febra, este posibil sa fi facut insolatie si atunci ar trebui sa ceri imediat sfatul medicului.
 
6. Pentru o eficienta maxima, crema cu protectie solara trebuie aplicata cu 15-30 de minute inainte de a iesi din casa.
 
7. Chiar daca folosesti crema de protectie solara nu trebuie sa stai la soare in mijlocul zilei, specialistii recomanda evitarea intervalului 11 dimineata – 4 dupa amiaza. 
 
8. Si, tot pentru o eficienta cat mai sporita, este bine sa porti si haine cu protectie solara.
 
 
 
Newsletter