Skip to main content
 

Atunci cand vine vorba de masarea spatelui, a umerilor sau a picioarelor, acorda toata atentia necesara. Insa oricine a beneficiat de un masaj facial sau al scalpului, poate afirma cu zambetul pe buze ca aceste tratamente au o multime de beneficii in afara de faptul ca te fac sa te simti extrem de fericita.

Masajul sprijina circulatia sanguina ce ajuta la resuscitarea pielii lasate, incurajeaza drenajul limfatic si aduce vitalitate tenului lipsit de stralucire si parului tern.

Masajul fetei
 
La ce ajuta? Presiunea regulata si ritmica aplicata anumitor zone faciale conduce sangele pentru a infuza tesutul pielii, lasand tenul hranit si stralucitor. In plus, frecarea pielii catre partea superioara a capului previne aparitia ridurilor.
 
Cat de des? Masajul facial este recomandat zilnic, mai putin in cazurl in care ai un ten extrem de sensibil sau suferi de rosacea, o afectiune ce poate fi agravata daca pielea este prea mult masata.

Ce sa folosesti? Orice femeie trebuie sa aiba in trusa de ingrijire zilnica un gel pentru conturul ochilor si un ser sau lotiune hidratanta. Cremele de zi si de noapte vor fi aplicate abia dupa ce fata a fost perfect curatata si masata. In plus, saptamanal este recomandat un scrub facial.
 
Masajul capului si al scalpului
 
La ce ajuta? Multe femei petrec ore intregi ingrijindu-si parul insa isi neglijeaza total scalpul, ceea ce este o mare greseala. Sanatatea si vitalitatea scalpului reprezinta fundatia cresterii unui par sanatos. Masajul scalpului ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, ceea ce reduce riscul aparitiei matretii.
 
Cat de des? Cateva minute zilnic de masaj al scalpului pot face minuni deoarece sunt suficiente pentru a relaxa si revitaliza pielea capului. Daca suferi de iritatii serioase sau eczeme pe scalp, rezuma-te la un masaj saptamanal.
 
Ce poti folosi? Pune jos peria de par si foloseste acele instrumente speciale pentru masajul scalpului. Micii bumbi din capatul acestor instrumente te vor face sa te simti foarte bine, dar iti pot incurca parul. Asa ca, cel mai bun accesoriu ramane mana ta.
Foloseste toate degetele si porneste cu masajul de la tampla, apasand si frecand usor, dar cu miscari ferme, iar apoi maseaza si zona scalpului, cu miscari circulare.
 
 
 
Newsletter