Skip to main content

Numaratoarea inversa a inceput. Mai sunt 11 zile pana la Craciun. Daca nu ai facut-o deja, trebuie sa incepi sa te pregatesti. Si pentru ca sunt atat de multe lucruri de facut zilele acestea, de la cumparatul cadourilor, planificarea mesei de Craciun si pana la curatenia generala de Sarbatori, vom incerca sa te ajutam sa te mentii in forma si sa te sfatuim cat mai bine in legatura cu ceea ce ai de facut pentru ca in ziua de 25 decembrie sa arati perfect.


Stiai ca daca faci curatenie generala in casa poti arde peste 800 de calorii?

 
Ei bine, se pare ca este total adevarat, deoarece efortul depus ajuta la activarea metabolismului si la arderea caloriilor.
 
Aspiratorul. daca aspiri o casa cu 3 camere, o baie si o bucatarie, timp de o ora si jumatate, poti arde in jur de 190 de calorii. Iara daca la final vei spala pe jos cu mopul, s-ar putea ca aceasta activitate sa-ti aduca un minus de 250 de calorii. Pentru rezultate mai bune, atat din punct de vedere al arderii caloriilor cat si al curateniei perfecte, te sfatuim sa stergi pe jos cu o carpa pe care sa o inmoi intr-un lighean cu apa si detergent. Aplecandu-te si frecand podelele stand in genunchi, efortul fizic va fi mai mare si vei avea certitudinea ca ai curatat chiar toate colturile casei.
 
Ordinea din dulapuri. Daca vei face ordine in dulapul cu haine, aceasta activitate te va supune unei activitati fizice de minim 2 ore. Nu ar strica sa faci ordine si in dulapul cu tacamuri si farfurii, iar la final ai putea numara peste 150 de calorii pierdute.
 
Spalatul geamurilor. Faptul ca te cateri si faci exercitii excelente pentru tonifierea musculaturii mainilor, te va ajuta sa ai niste geamuri curate ca oglinda si un minus de 150 de calorii.
 
Curatenia pe sub mobila. O curatenie de Craciun nu este perfecta daca nu te apuci sa muti mobilele din loc si sa stergi praful pe dedesubt. Daca faci acest lucru in 3 camere, vei arde peste 200 de calorii intr-o jumatate de ora.
 
Spalatul perdelelor. Un alt exercitiu pentru maini este scosul perdelelor de la geamuri si pusul lor la loc curate. Acest exercitiu te va scapa de aproximativ 100 de calorii.
 
 
 
Newsletter