Skip to main content

Despre acizii grasi Omega 3 si proprietatilor lor benefice pentru sanatate am tot auzit de-a lungul timpului. Insa cat de importanti sunt ei in dieta sportivilor, vom afla imediat.

 
Chiar si in copilarie, cand parintii nostri nu stiau prea multe despre acesti acizi grasi esentialu, stiau de la medici ca este foarte important sa introduca in dieta noastra uleiul de peste deoarece are proprietati miraculoase pentru sanatate. In ultimii ani s-a si demonstrat de ce si anume datorita faptului ca pestele si uleiul de peste contine Omega 3 si Omega 6.
Iar in mod particular, despre Omega 3, s-a stabilit faptul ca este un acid gras esential care nu se poate sintetiza singur, motiv pentru care este nevoie de suplimente si o alimentatie corecta care sa-l includa. Asta deoarece acizii grasi Omega 3 au beneficii multiple pentru sanatate:
 
- este esential in sanatatea sistemului cardio-vascular prin faptul ca previne infarctele miocardice, accidentele vasculare cerebrale sau arteritele membrelor inferioare.
- ajuta la restabilitrea e chilibrului emotional.
- imbunatateste memoria si atentia.
- este de ajutor in echilibrarea tensiunii arteriale si a nivelului colesterolului din sange.
- are efecte benefice in cazul afectiunilor neurodegenerative.
- are efecte anti-inflamatoare la nivelul sistemului osos, mentine integritatea articulatiilor.
 
Vestea cu adevarat inedita este aceea ca Omega 3 este de mare ajutor pentru nutritia sportivilor deoarece:
 
- este un bun adjuvant pentru prevenirea degenerescentei maculare si mentinerea acuitatii vizuale.
- ajuta la cresterea energiei si a puterii de concentrare.
 
Newsletter