Atunci cand te asezi la masa, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti umple farfuria. Trebuie sa te gandesti la cat de mult vrei sa mananci, sa te gandesti ca esti la dieta si ca daca iti umpli farfuria, chiar daca nu ai nevoie, s-ar putea sa termini tot ce ai pus acolo.
O trece in revista a mai multor studii publivcate recent in International Jurnal of Obesity, a analizat obiceiurile alimentare a 1200 de persoane din opt tari, inclusiv SUA, Canada, Finlanda, Franta si Corea.
Descoperirea a fost socanta: indiferent de nationalitate, sex, sau aparteneta la o anumita cultura, 92% dintre adulti mananca tot din farfurie.
De parca cu totii ar face parte dintr-un club al celor care curata farfuriile.
In copilaria mea, am fost crescuta cu ideea ca trebuie sa mananc tot din farfurie, ca e pacat sa aruncam mancarea. Foarte multa lume are aceeasi conceptie si anume aceea de a nu irosi. Dar, cu toate acestea, marimea portiilor pare sa fie foarte mare. Nu mai bine nu irosim, formand niste portii mai mici?
Orice dieta sanatoasa recomanda micsorarea portiilor de mancare si asta orice nutritionist iti poate confirma. Pentru a reusi sa iti faci niste portii mai mici, foloseste farfurii mai mici de fiecare data cand te asezi la masa si vei vedea ca te vei satura si cu o cantitate mult mai mica de mancare.