Skip to main content

Cafeaua verde este de fapt cafeaua pe care o consumam cu totii in fiecare dimineata, dar neprajita. Prin prajire, boabele de cafea isi pierd pe langa o multime de proprietati nutritive si acele substante responsabile de arderea grasimilor.

Un studiu recent publicat in Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity Jurnal arata proprietatile uimitoare ale acestui produs. Participantii la studiu au reusit sa slabeasca in medie 7,5 kilograme in numai 12 saptamani.
Studiu s-a efectuat pe durata a 22 de saptamani, pe un numar de 22 de participanti supraponderali carora li s-a sugerat sa nu-si modifice in nici un fel dieta si modul de viata. Jumatate dintre ei ai primit capsule cu cafea verde in timp ce cealalta jumatate a primit capsule fara nici un ingredient, pentru efectul placebo fiind convinsi ca vor consuma cafea verde. Astfel s-au demonstrat calitatile cafelei verzi in procesul de slabire deoarece cei care au consumat capsule cu cafea verde au slabit aproximativ 10% din greutatea lor corporala.
Totul se datotreaza principalului ingredient ce se gaseste in cafeaua verde si anume acidul clorogenic 
Acidul clorogenic este un puternic stimulent al arderii grasimilor corporale in exces. Acest acid organic este unul dintre cele mai puternice antioxidante si antitumorale cunoscute, efectele sale pozitive in cura de slabire fiind de curand puse in evidenta.
Are rol benefic în: 
redobandirea si mentinerea greutatii corporale normale 
reducerea proportiei de tesut adipos si reglarea apetitului alimentar 
buna functionare a pancreasului 
mentinerea valorilor normale ale glicemiei si ale colesterolului seric.
Newsletter