Skip to main content

In ultimul timp, nutritionistii si cercetatorii din domeniul nutritiei au incercat sa gaseasca cele mai sanatoase alternative pentru zahar deoarece, este clar faptul ca fara ceva dulce, viata nu mai este atat de frumoasa. Exista nenumarate variante de indulcire a deserturilor, bauturilor, cafelelor sau ceaiurilor unele care promit 0 calorii, iar altele care pe langa un indice glicemic mult mai scazut decat al zaharului, pot furniza organismului si o multime de nutrienti.

Unul dintre ele este zaharul de cocos. Acesta este extras si prelucrat manual din seva florilor cocotierilor si pe langa faptul ca are un indice glicemic in vaoare de 34, comparativ cu cel al zaharului rafinat care poate atinge valoarea de 100, furnizeaza corpului minerale, vitamine si aminoacizi.

Avand un gust asemanator cu cel al caramelului si o culoare bruna, zaharul de cocos este bogat in fier, potasiu, magneziu, zinc și vitaminele C, B1, B2, B3, B6. De asemenea, contine 16 aminoacizi, printre care și glutamina și ajută la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.
Este recomandat si diabeticilor, alaturi de o dieta adecvata, iar pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau sa-ti mentina silueta in parametrii doriti, reprezinta varianta ideala de indulcitor. Nemaivorbind despre cei preocupati de un stil de viata sanatos care il pot alege pentru a avea o dieta alimentara sanatoasa.