Skip to main content

Colesterolul marit are mai multe cauze printre care, alimentatia nesanatoasa, cauza genetica si cea legata de stres. Asa ca, indiferent daca urmezi o dieta sanatoasa, este foarte posibil ca rezultatele analizelor sa-ti arate ca ai o valoare anormal de mare a colesterolului.

 
Iar daca mai sunt si trigliceridele marite, trebuie sa te gandesti sa gasesti o solutie de tratatment. Adeptii unui mod de viata sanatos, vor alege mereu solutiile naturale si sanatoase de micsorare a nivelului colesterolului si trigliceridelor, in detrimentul medicamentelor de sinteza.
Cercetarile in domeniu au demonstrat ca un aliat esential impotriva colesterolului si nu numai este uleiul de canepa, despre care se știe ca aduce o multitudine de beneficii pentru sanatate.
Uleiul de canepa este obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa si este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri naturale fiind supranumit ”uleiul perfect echilibrat al naturii”. Acest lucru datorita continutului optim de acizi grasi nesaturati Omega 6 si Omega 3, acest raport avand valoarea de 3 la 1. Acest raport optim ajuta la functionarea perfecta a organismului, orice dezechilibru putand avea ca efecte nenumarate afectiuni printre care obezitate, oboseală, depresie, boli cardiovasculare sau boli de piele.
Ca sa intelegi mai bine, in urma alimentatiei omului modern, raportul de acizi grasi nesaturati Omega 6 si 3 ajunge pana la 20 la1, departe de cel ideal. Dieta occidentala presupune un aport mult mai mare de acizi grasi Omega 6, in comparatie cu cei Omega 3, iar de aici apare acest dezechilibru urias care poate produce nenumarate probleme de sanatate.
Uleiul de canepa este demonstrat stiintific ca furnizeaza acest aport optim intre acizii grasi nesaturati.
 
Beneficii pentru sanatate
 
Asa cum am mai spus, principalul beneficiu al uleiului de canepa este acela ca ajuta la diminuarea colesterolului marit prin accelerarea proceselor metabolice. Numeroasele studii facute in domeniu au demonstrat ca uleiul de canepa ajuta si la scaderea trigliceridelor, iar in paralel s-a observat o ameliorare a hiperglicemiei. De asemenea este un bun adjuvant in ameliorarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei si este de real ajutor pentru sistemul reproducator masculin contribuind la preventia problemelor legate de prostata.
Poate fi consumat ca atare cate 10-20 de mililitri pe zi, sau in asezonarea salatelor sau poate fi folosit direct pe piele avand proprietati extraordinare in oxigenarea si hidratarea corecta a pielii, in tratarea eczemelor, dermatitelor atopice, psoriazisului sau lupusului, avand efect antibacterian, antimicotic si antiviral.
 
Newsletter