Skip to main content

Cercetatorii au demonstrat de curand ca daca reusesti sa-ti strici foamea inainte de fiecare masa, vei avea numai de castigat: de castigat kilograme in minus si o silueta de invidiat.

Inca din copilarie imi amintesc vorbele mamei care nu ma lasa sa gust nimic inainte de masa, pe motiv ca-mi stric pofta de mancare. Ceea ce era adevarat. Daca gustam ceva inainte de masa, la masa nu imi mai era foame si mancam foarte putin, lucru care a ramas valabil pana in ziua de azi.
 
Ba mai mult, conform studiului publicat in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, s-a demonstrat pe baza altor 33 de studii anterioare ca un consum sporit de proteine te va ajuta sa te simti satula pentru mai mult timp. Daca iti suna familiar inseamna ca stii deja ca proteinele se digera mai greu decat carbohidratii, motiv pentru care raman mai mult timp in stomac si nu iti mai este foame.
 
Iar partea interesanta acum vine. Conform studiului, daca inainte de masa iei o gustare bogata in proteine precum un iaurt, un pahar de lapte sau un ou, acest lucru te va ajuta sa nu te supra alimentezi la pranz sau cina.
 
Acum ai o justificare stiintifica pentru care iti poti strica foamea inainte de masa. Mai ales daca esti o pofticioasa si de obicei nu te ridici de la masa pana nu termini tot din farfurie.
 
Incearca sa ai o gustare proteica inainte de pranz si cina si spune-ne dupa 2 luni ce arata acul cantarului tau. Mai ai doar 2 luni pana la vacanta iar aceasta dieta te va ajuta sa ajungi la greutatea dorita, fara prea mare efort.
 
Daca simti ca mai ai nevoie de ceva ajutor, consulta sectiunea de dieta de pe site-ul nostru, aici.
 
 
 
Newsletter