Skip to main content

Vinerea, este ziua retetelor. De fiecare data cautam retete cat mai gustoase, potrivite sezonului, cu putine calorii, dar foarte hranitoare.

Sunt convinsa ca dupa ce vei citi aceasta reteta, iti vei face aprovizionarea de la piata, pentru ca este musai sa o incerci. Se prepara in numai 17 minute si iti aduce pe masa aroma si gustul de vara ale Greciei.
 
 
Feta prajita cu salsa de sfecla si fasole
 
 
Timp de preparare: 17 minute
2 portii
296 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
100 gr feta slaba, de preferat vegetala, feliata mai gros
O lingura de faina
65 gr rucola
Salsa:
250 gr sfecla rosie coapta sa fiarta tocata
O jumatate de ceapa rosie tocata marunt
Coaja si zeama de la o jumatate de lime
O legatura de patrunjel tocat marunt
1 lingura de ulei de masline plus inca un strop pentru gatit
Un catel de usturoi tocat marunt
400 de grame de boabe de fasole din conserva

Mod de preparare:
 
Amesteca sfecla si ceapa intr-un bol, adauga coaja si sucul de lime si o mana buna de patrunjel tocat.
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie nonaderenta si prajeste usturoiul pana ce se inmoaie putin. Apoi adauga fasolea si putin suc din conserva, zdrobeste fasolea, dar nu foarte bine si acopera tigaia ca sa se mentina calda.
Feliile de feta se trec apoi prin faine. Incalzeste o tigaie nonaderenta in care adauga putin ulei de masline si gateste branza cateva minute pe fiecare parte, pana ce devine aurie. 
Cu o lingura pune piureul de fasole in farfurie, deasupra feliile de feta si salsa. 
Serveste cu frunze de rucola.
 
 
Newsletter