Skip to main content

In weekend, adeseori avem invitati la masa. Pentru mine e o adevarata provocare sa gasesc retete sofisticate, gustoase, dar si sanatoase si cu putine calorii.

Am incercat aceasta reteta la ultima masa pe care am organizat-o si toata lumea a fost extrem de multumita. Incearca si tu!
 
Somon cu glazură de mustar si zahar brun

 
Timp de preparare: 1 ora si 45 de minute
8 portii
400 de calorii/portie
 
Ingrediente:
 
3 lingurizahar brun
1 lingura miere
2 linguri unt
4 linguri de mustar Dijon
2 linguri de sos de soia
2 linguri ulei de masline
1 lingura ghimbir razuit
8 fileuri de somon
 
Mod de preparare:
 
Pune intr-o tigaie mica zaharul brun, mierea si untul si apoi pune-le pe foc mediu sa se topeasca. Ia tigaia de pe foc si adauga mustarul, sosul de soia, uleiul de masline si ghimbirul. Lasa amestecul sa se raceasca.
Incalzeste cuptorul la o temperatura media, sau 180 de grade Celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Pune somonul la cuptor, intr-o tavă sau pe un gradtar, cu pielea in jos. Imbraca apoi somonul in glazura pe care ai facut-o mai devreme si lasa-l sa se coaca 6-8 minute. Intoarce fileurile de somon pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5-6 minute.
Il poti servi cu salata verde.
 
Newsletter