Skip to main content

Pestele de orice fel si fructele de mare sunt la mare cautare pe timpul verii. Daca nu ajungem la mare sau in vreun sat pescaresc unde sa savuram pe deplin preparatele din peste, putem aduce aceste savori in propria bucatarie.

Pentru acest week-end am ales o ticana traditionala de peste, ce contine 3 din cele 5 portii de legume recomandate zilnic, extrem de gustoasa si nutritiva si care contine numai 346 de calorii pe portie. O poti servi la pranz sau la cina, in functie de dispozitia ta. Caci, de timp nu poate fi vorba deoarece e gata in 30 de minute.
 
Tocana de peste
 
Timp de preparare: 30 de minute
2 portii
346 calorii/portie

Ingrediente:
- O lingura de ulei de masline
- O lingura seminte de fenicul
- 2 morcovi tocati
- 2 tulpini de telina tocate
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 2 tulpini de praz feliate subtire
- 400 de grame rosii din conserva tocate
- 500 ml supa de peste fierbinte
- 200 grame file de peste (de preferat cod)
- 100 grame creveti decorticati proaspeti
 
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, adauga semintele de fenicul, morcovii, telina si usturoiul si caleste-le timp de 5 minute sau pana ce incep sa se inmoaie. Adauga prazul, rosiile si supa, sare si piper, acopera tigata si lasa totul la fiert 15-20 de minute, pana ce legumele se inmoaie iar sosul incepe sa se ingroase. Redu apoi focul.
Adauga pestele, crevetii si lasa-le pe foc inca 2 minute pana ce toate sunt patrunse. Pune tocana in boluri si serveste cu lingura.