Skip to main content

Cum te-am obisnuit, in fiecare vineri iti oferim o reteta pa care sa o incerci in week-end, o reteta sanatoasa, saraca in calorii dar care mai are si beneficiul ca se pregateste extrem de rapid si este foarte gustoasa.

Este o reteta ce se potriveste serilor reci de iarna, un deliciu pentru barbati, dar si pentru pofticioasele femei.
 
Vitel cu bere si chili
 
Folosind ingredientele de mai jos, vei obtine 4 portii, iar o portie numara numai 260 de calorii. Se pregateste in 40 de minute si pe langa gustul extraordinar iti ofera multe proteine, vitamine si minerale.
 
Ingrediente:

 
O ceapa rosie medie tocata
1 ardei rosu mic tocat
250 grame carne de vitel foarte slaba
2 catei de usturoui pisati
O lingura si jumatate de pudra de chili
Doua lingurite de chimion
O lingurita de zahar
O jumatate de lingurita de sare
O jumatate de lingurita de oregano uscat
O conserva de fasole rosie, scursa de apa
O conserva de rosii maruntite, fara sare
250 ml supa de vita
1 bere bruna
1 lingura de malai
1 lingura de suc de lime proaspat 

Mod de preparare:
 
Pune ceapa, ardeiul, usturoiul si carnea de vitel intr-o tigaie mare, la foc mediu, pentru aproximativ 5 minute, sau pana pare ca s-a rumenit putin carnea, amestecand des. Adauga pudra de chili, chimionul, sarea si zaharul si mai lasa pe foc inca 1 minut. Adauga oregano, fasolea, rosiile, supa de vita si berea, iar dupa ce tot amestecul incepe sa fiarba, redu focul, acopera tigaia cu un capac si lasa totul pe foc inca vreo 15 minute. Adauga apoi malaiul si fierbe totul inca 5 minute. La final adauga sucul de lime si gata! Poti savura o mancare extrem de delicioasa!