Skip to main content

Surplusul de greutate este o problema generala si pare sa afecteze cat mai multi oameni. Un studiu publicat recent in Jurnal of Obesity a scos la iveala faptul ca foarte multi oameni au o adevarata problema legata de greutatea corporala deoarece aleg gustari multa mai bogate in grasimi si calorii in detrimentul nucilor sau migdalelor.

Nutritionistii recomanda gustarile dintre mese deoarece acestea ne ajuta sa ne mentinem un nivel optim al glicemiei din sange si astfel vom manca mai putin la masa principala. Dar ce gustari sa alegem?
 
Ce spun studiile?
 
Un document recent publicat de cercetatorii din Viena a aratat faptul ca migdalele chiar au capacitatea de a ajuta la pierderea in greutate. Asta deoarece contin foarte multe substante nutritive, iar un organism care nu duce lipsa de nutrienti nu cere mereu de mancare. Daca adoptam o dieta nesanatoasa, creierul va transmite mereu semnale de foame in corp, ceea ce nu poate decat sa duca la o crestere in greutate.
Daca mancam cu regularitate migdale, organismul se va putea alinia unui program normal de masa si pauza dintre mese. Migdalele contin grasimi mononesaturate, proteine si fibre, toate avand un rol esential in pastrarea senzatiei de satietate.
 
Nucile si in special migdalele sunt bogate in vitamina E care are propritati anti oxidante care joaca un rol semnificativ in prevenirea bolilor cardio vasculare. 
Exista si numeroase studii care au demonstrat ca migdalele pot ajuta la protectia corpului impotriva aparitiei cancerului. Fitochimicalele care se gasesc in mod natural in nuci sunt compusi bilogici activi care previn eficient formarea tumorilor.
Asadar, exista nenumeroase motive pentru care sa introduci migdalele in dieta ta si sa incerci sa nu mai renunti la ele.
 
Newsletter