Skip to main content

Pentru majoritatea populatiei, imaginea ideala a corpului feminin a fost nerealista inca de la sfarsituș erei renascentiste, cand femeile carnoase, pline si voluptoase in adevaratul sens al cuvantului erau idolatrizate prin statui si picturi.

De atunci si pana acum, trebuie sa recunoastem ca vremurile s-au schimbat mult. In ultimele decenii, idealul feminin nu a mai semanat deloc cu cel recunoscut in perioada de glorie italiana. In ultimele decenii, femeile au inceput sa cheltuie averi pe dieteticieni, nutritionisti, chirurgi plastici, antrenori personali si nenumarate tratamente de infrumusetare. De-a lungul timpului un corp ideala a trebuit să ajunga la urmatoarele cerinte: cupa D la sutien, talie de viespe, un abdomen sculptat si un posterior generos, toate intr-unul singur, sau mai bine toate intr-o singura femeie.
 
Formatori de opinie
 
Printre primii formatori de opinie a fost Jane Fonda cu al sau film despre antrenamentul fizic lansat in 1982. A fost unul dintre cele mai bine vandute filme de aerobic ale tuturor timpurilor, al carui motto era:  femeile care cred suficient in aerobic, vor putea ajunge sa aibe un corp tonifiat, atletic si puternic, ca al lui Cindy Crawford, fotomodelul care abia incepea sa apara pe scena. A fost momentul in care toate foarte multe fete din intreaga lume au inceput sa se preocupe de sport si dieta ca sa ajunga precum vedeta lor preferata. A fost o revolutie, dar una fara un rezultat vizibil.
A urmat apoi Kate Moss, in anii 90. Fotomodelul s-a ancorat de una singura in batalia ce avea sa deschida era chic, caracterizata de idealul unui corp femini cu oasele coapselor proeminente, piele fara paloare si nici o curba pe corp. Acest look ultra subtire a fost o binecuvantare pentru femeile inzestrate genetic  cu un metabolism rapid. In schimb, pentru celelalte a fost o corvoada si atunci s-a vorbit mai mult decat oricand despre anorexie.
 
A urmat era Baywatch care a facut-o pe Pamela Anderson, sinonimul cuvantului sex, timp de 6 ani cat a jucat in acel serial rolul unui salvamar foarte sexi intr-un costum de baie cu taieturi foarte adanci. Asemenea majoritatii Playmates-urilor din anii 90, ea era blonda platinata, bronzata la perfectiune si cu un bust nenatural. Avea implanturi mamare mai mari decat se vazusera pana atunci.
 
Urmeaza si perfectiunea anului 2015. Cele mai frumoase femei, mai bine zis, cele mai frumoase corpuri ale ”erai noastre” nu prea mai au nimic în comun cu ce a fost. 
 
În ziua de azi, femeile sunt preocupate de viata sanatoasa, diete vegane si sport. La moda sunt fizionomiile dragute, expresiile faciale usor copilaresti, taliile de viespe si posteriorul generos. 
 
Ceea ce nu s-a schimbat de la era renascentista si pana acum este dorinta femeilor de a fi slabe. Mai mult de jumatate dintre femeile de pe planeta isi doresc sa mai slabreasca pentru ca, este foarte adevarat, societatea ne impune o anumita talie.
 
Iar daca si tu vrei sa slabesti, caloria.ro este locul perfect de intalnire pentru noi.
 
Newsletter