Skip to main content

Dieta cu proteine pare sa capete din ce in ce mai multi adepti deoarece beneficiile acestor nutrienti par sa devina tot mai cunoscute. 

Specialistii recomanda ca jumatate din numarul caloriilor unei zile sa fie furnizate de proteine deoarece acestea ajuta la activarea metabolismului, la arderea grasimilor si implicit la pierderea in greutate. Insa, cei mai multi nutritionisti recomanda sa nu renuntam complet la fructe si legume deoarece acestea au un continut mare de vitamine, minerale si fibre, esentiale unui organism sanatos.
 
Dar cum functioneaza dieta cu proteine?
 
Este esential sa consumi alimente bogate in proteine la fiecare masa. In momentul in care adopti dieta cu proteine, reduci carbohidratii. Daca reduci carbohidratii automat slabesti deoarece elimini apa din organism. In plus proteinele au capacitatea de a oferi o stare de satietate si tin de foame pentru mai mult timp.
Ceea ce trebuie sa ai in vedere este faptul ca daca mananci prea multe proteine, automat primesti si grasimi in organism iar acestea se pot transforma in colesterol. Iar daca urmezi o dieta bazata exclusiv pe proteine, ar trebui sa elimini din alimentatie si fructele si legumele care furnizeaza vitamine, minerale si fibre. De aceea, nutritionisti recomanda o dieta moderata care sa includa toate grupele de alimente pentru a primi toti nutrientii esentiali unui organism sanatos.
Alege carnea de vita, pestele, carnea de pui sau curcan fara piele, carnea slaba de porc, lactatele degresate, ouale, preparatele din soia, lintea, fasolea sau canepa. Daca simti ca nu consumi suficiente proteine, poti apela la pudrele proteice obtinute din plante si care sunt 100% naturale si ofera numai beneficii organismului.
 
Newsletter