Skip to main content

Despre semintele de chia stim ca provin din platenete de chia, plante originara din sudul Mexicului inrudita cu familia mentei. Semintele de chia nu au gust de menta, de fapt au un gust aproape neutru, completat de multiplele beneficii pentru sanatatea organismului.

Semintele de Chia sunt vedete in materie de nutritie deoarece contin o cantitate impresionanta de fibre, de opt ori mai mult Omega 3 decat somonul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele si de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele. De asemenea contin Omega 6, bor, cupru, magneziu, zinc, seleniu, fosfor, vitamina A si complexul vitaminelor B si E. Cu alte cuvinte, semintele de Chia reprezinta un coktail de vitamine, minerale si antioxidanti, o bomba de energie si sanatate pentru organism.

Mai mult decat atat reprezinta o sursa complexa de proteina si contine toti aminoacizii esentiali.
 
Pot fi adaugate in aproape orice combinatie iti doresti: salate, deserturi, smoothie-uri. Si asta nu e tot: este demonstrat faptul ca semintele de chia reprezinta un mare ajutor in curele de slabire.
 
Beneficii pentru dieta
 
In primul rand valorile nutritive ale semintelor de chia vor genera ca rezultat un organism sanatos, plin de energie. O persoana carea re probleme cu greutatea, mai mult ca sigur se confrunta si cu o lipsa severa de energie. Nutrientii care se gasesc din plin in semintele de chia pot acoperi carentele de vitamine si minerale din organism ceea ce inseamna mai multa energie si o dorinta mai mare de a cheltui aceasta energie.
 
O calitate unica a semintelor de chia este aceea ca poate absorbi o cantitate mare de apa. Daca amesteci o parte de seminte de chia cu 9 parti de apa si le lasi asa timp de 15 minute, vei constata apoi ca amestecul s-a transformat intr-o substanta vascoasa, gelatinoasa. Datorita acestei proprietati a semintelor de chia, ele pot contribui la incetinirea procesului de digestie si la reducerea absorbtiei carbohidratilor. Astfel, te vei simti satula pentru mai multa vreme dupa ce consumi seminte de chia, fara a te confrunta cu scaderi ale valorii glicemiei din sange ce atrag dupa sine nevoia de rontai ceva. Acest lucru nu poate avea ca efect decat pierderea in kilograme intr-un mod foarte sanatos.
 
In final, trebuie mentionat ca semintele de chia actioneaza asemenea unei maturi in organismul tau deoarece au capacitatea de a curata toate substantele negative din intestine. Acest lucru ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Un organism mai curat, detoxifiat este un organism care poate transmite semnale clare; vei afla astfel ca nu mai ai atatea pofte pentru ciocolata, pizza sau inghetata deoarece corpul tau este curatat si nu mai are nevoie de atat de multe alimente daunatoare.
 

 

 
Newsletter