Skip to main content

Se spune ca daca te concentrezi asupra lucrurilor care te fac fericita, nu te vei mai refugia in mancare pentru a gasi placere sau pentru a scapa de plictiseala. Iar pentru a te asigura ca te bucuri de alte lucruri mai mult decat te bucuri de mancare, este indicat sa-ti faci planul pentru intreaga saptamana ca sa eviti mancatul compulsiv.

 
In fiecare duminica iti poti face planul pentru intreaga saptamana programandu-ti activitatile in urmatoarele categorii: serviciu, obligatii, distractie, miscare, alimentatie, varietate si consecventa, timp social si timp petrecut singura. Iata cum poti face asta:
 
Pasul 1: Obligatiile majore de la serviciu
 
Te uiti in calendarul sarcinilor de serviciu, verifici steguletele rosii pentru a vedea daca sunt prea multe intalniri intr-o zi sau prea multe deadline-uri ce ar putea sa devina prea obositoare. Apoi, poti planifica totul in asa fel astfel incat sa eviti sa devii supra aglomerata.

Pasul 2: Lucrurile care iti fac placere
 
Dupa ce agenda de lucru arata asa cum ti-ai dorit, trebuie sa te gandesti si la placerile tale. Procesul de planificare a lucrurilor placute pentru fiecare zi, te poate tine cu gandul departe de mancare si te poate ajuta sa pierzi in greutate. Foarte multi omani aflati la dieta au tendinta de a renunta la mancare si la lucrurile placute din viata lor. Pe de alta parte, unii dintre noi avem tendinta de a ne refugia in mancare pentru a umple un gol al placerilor, ceea ce face din asta un cerc vivios. Pentru a evita acest cerc, iti poti planifica o cina cu una dintre prietenele tale sau un ceai intr-un loc dragut, cu o carte buna in mana. Scopul este sa reusesti sa iti planifici macar o activitate placuta pentru fiecare zi a saptamanii.

Pasul 3: Activitatea fizica
 
Ar fi cam greu sa ai program sportiv in fiecare zi a saptamanii, desi ar fi ideal, insa, poti trece cateva antrenamente in calendarul saptamanii tale perfecte: un curs de yoga, un curs de pilates, o vizita la sala cu o prietena si un antrenament in aer liber, chiar poti sa-ti alegi o zi din saptamana in care sa mergi pe jos de acasa pana la serviciu.
 
Pasul 4: Alimentația
 
In weekend majoritatea dintre noi ne face aprovizionarea cu mancare de la supermarket sau piata. Dupa ce te vei roda in planificarea calendarului, vei putea sa te uiti la saptamana care a trecut ca sa-ti dai seama cata mancare trebuie sa cumperi pentru saptamana ce urmeaza. Gandeste-te in ce zile ai vrea sa mananci in oras si incearca sa-ti faci un plan de alimentatie pentru mesele ramase, astfel incat sa stii ce trebuie sa cumperi. Ideal ar fi sa-ti gatesti mesele acasa si sa-ti iei mancare la serviciu. Este mai ieftin, mai sanatos si mai sarac in calorii.
 
Pasul 5: Varietate si consecventa
 
Ca sa nu devina o rutina, trebuie sa te asiguri ca fiecare zi va fi putin diferita. Poti sa-ti planifici un mic dejun la cafeneaua de langa serviciu intr-una dintre zile sau o seara in club cu prietenii asta pentru varietate. Daca vrei sa fii consecventa, asigura-te ca planurile tale se deruleaza asa cum iti doresti.
 
Pasul 6: Timp social si timp petrecut cu tine insati
 
Pentru a te simti satisfacuta trebuie sa ai parte si de conexiune cu alti oameni. Noteaza-ti in calendar zilele in care vei putea petrece cateva ore cu prietenele tale. Asta ar insemna sa-ti planifici toate intalnirile, dar merita. Facand un efort pentru a te intalnii cu prietenii, iti vei satisface si nevoile emotionale.
Este la fel de important sa petreci timp de calitate si singura. Este crucial sa relationezi cu tine insati. Scopul este sa reusesti sa imbini timpul petrecut singura cu cel petrecut in compania celorlalti.
Trecand prin toate aceste categorii, vei reusi sa-ti planifici o saptamana in care te vei simti inspirata, plina de bucurie, relaxata. Incearca numai si impartaseste-ne apoi experienta ta.
 
Newsletter