Skip to main content

Pentru oricine incearca sa-si controleze greutatea, pastrarea unui stil de viata sanatos pe timp lung, poate fi o adevarata provocare. Cu totii ne dorim o pastila magica care sa ne rezolve toate problemele, fara dieta, exercitii si legume. Din pacate nu exista aceasta pastila magica.

 

Vestea buna este ca exista unele vitamine si nutrienti care te pot ajuta sa-ti controlezi greutatea cu succes si te pot ajuta in realizarea obiectivului tau de a atinge greutatea ideala.

Vitamina B12 pentru controlul greutatii
 
Vitamina B12 este o vitamina solubila in apa care are cateva functii importante in organism printre care crearea de celule rosii in sange si gestionarea caloriilor de catre organism. De obicei se gaseste in sursele de proteine animale precum peste, pui sau vita. Deficienta severa de vitamina B12 poate duce la anemie, o forma ce se regaseste frecvent la vegetarieni sau la cei care au suferit o operatie de micsorare de stomac.
Unele clinici specializate in slabire ofera pacientilor suplimente cu vitamina B12 pretinzand ca asa vor pierde in greutate. Desi aceasta practica nu este corecta, trebuie mentionat ca injectiile sau pastilele cu vitamina B12 nu vor duce la pieredrea in greutate. Insa vitamina B12 va juca un rol important in felul in care organismul tau va gestiona caloriile. Vitamina B12 sustine producerea de energie prin faptul ca impulsioneaza organismul sa transforme mancarea in energie. Mai multa energie inseamna mai multa miscare fizica si o motivatie mai mare necesare pentru o pierdere in greutate sanatoasa.
 
Uleiul de peste pentru controlul greutatii
 
Uleiul de peste (denumit si Omega 3) este pe buzele tuturor in ultima vreme datorita multiplelor sale beneficii. Omega 3 contribuie la gestionarea sanatoasa a greutatii corporale contribuind la promovarea metabolismului, grăsimilor alimentare și a colesterolului in timp ce protejeaza sistemul imunitar si celulele nervoase ale creierului de stresul oxidativ. Uleiul de peste este util si in flexibilitatea si mobilitatea articulatiilor crescand performanta sportiva, rezistenta si puterea de recuperare rapida, toate avand o importanta deosebita in controlul greutatii.
 
Fibrele pentru controlul greutatii
 
Chiar daca tehnic fibrele nu sunt vitamine, au un rol important in controlul greutatii.
Consumate zilnic iti ofera senzatie de satietate si iti reduc apetitul alimentar ceea ce conduce la mai putine calorii consumate. Un studiu efectuat la Tufts Univerity a explicat ca o crestere a consumului de fibre cu numai 14 grame pe zi conduce la un consum cu 10% mai mic de calorii si o scadere in greutate cu aproape 2 kilograme in 4 luni.
De asemenea, fibrele ajuta la controlul greutatii prin simplul fapt ca stimuleaza bacteriile prietenoase si sanatoase din intestinul subtire.
 

 

 
Newsletter