Skip to main content

Probabil ai observat deja ca pe lista superalimentelor a mai apararut recent inca unul: maca. 

 

Maca este o planta peruana despre care s-a demonstrat ca este o importanta sursa de antioxidanti, fier si calciu si printre beneficiile sale se numara reglarea gormonala si imbunatatirea tuturor simptomelor de la cele premenstruale si pana la cele ale menopauzei.
 
Fa cunostiinta cu noul tau superaliment
 
Maca este de fapt o radacina vegetala ce creste pe varfurile muntilor din America de sud. Este greu de digerat in forma sa cruda, motiv pentru care se gaseste pe piata sub forma de pudra. De cele mai multe ori este folosita la smoothie-uri sau batoane energizante unde nu aduce mai mult de 20 de calorii la o lingura. Consumata singura, are un gust amar, motiv pentru care se recomanda a se adauga o banana sau o lingurita de cacao.
Maca nu este o descoperire recenta. Se foloseste in medicina traditionala peruana de sute de ani. Conform specialistilor, 10 grame de maca (doua lingurite) contin 25 de mg de calciu si 28 dee mg de vitamina C. Studii recente au demonstrat ca maca este extrem de bogata in amino acizi, fitonutrienti, acizi grasi sanatosi, vitamine si minerale.
 
Beneficiile pudrei de maca
 
Specialistii au demontrata ca maca are proprietati uimitoare in cresterea libidoului, insa, mai presus de toate poate echilibra hormonii din organism. Fitinutrientii si flavonoidele din maca ajuta la intarirea imunitatii.
In plus, unele studii au demonstrat ca este benefica in cresterea performantei sportivilor si ajuta concentrarea. Este o sursa buna de energie si sanatate, sustin specialistii.
 

 

 
Newsletter