Skip to main content

In ziua de azi parca toata lumea vrea sa slabeasca si, mai mult decat atat, toata lumea vrea sa aiba un abdomen plat. Chiar si eu, recunosc. Ei bine, acest lucru se intampla doar daca depui efort si in ajutor iti pot veni cateva exercitii simple si unele schimbari pe care ar trebui sa le faci in stilul tau de viata.

Alege exercitii pentru intreg corpul

Nu alege sa iti tonifici doar musculatrura abdomenului si astfel sa uiti de ceilalti muschi. Vei arata mai bine daca toti muschii tai vor fi fermi, iar acest lucru include si musculatura spatelui si a feselor. Exercitiile Pilates reprezinta alegerea buna pentru a lucra toti muschii corpului, inclusiv pe cei ai bratelor si ai picioarelor. Daca esti novice in ale sportului, incepe cu pasi marunti pentru a nu te alege cu o febra musculara ce te va tine apoi departe de sport o vreme indelungata.
Pentru rezultate ca la carte, alege orele de grup sau un antrenor personal de la o sala de sport.
Incearca rasucirea in canoe
Stai dreapta, cu picioarele putin departate. Uneste-ti palmele, incrucisand degetele intr-o prindere ferma. Expira si roteste-ti mainile unite, bratele, umerii si pieptul spre stanga, ca si cum ai vasli intr-o canoe. In acelasi timp, ridica genunchiul stang sus si inspre dreapta. Inspira si intoarce-te la pozitia initială. Expira si repeta miscarea spre partea dreapta. Alterneaza rotirile catre stanga cu cele catre dreapta de douazeci de ori
Exercitiul Cat kick
Stai dreapta, cu picioarele apropiate si cu mainile intinse in lateral, asemena aripilor unui avion. Expira si ridica piciorul drept inainte si sus. In acelasi timp, intinde bratele inainte la nivelul umerilor si roteste-ti trunchiul, ca o pisica.ar trebui sa simti in buric presiunea coloanei vertebrale. Inspira si intoarce-te la pozitia initiala. Repeta cu piciorul stang. Alterneaza picioarele de cate 20 de ori.

Alege exercitiul Pilates fermoar
Stai dreapta cu calcaiele apropiate si degetele de la picioare putin intoarse spre exterior. Ridica bratele sus, cu coatele indoite, pana sub barbie. Expira si apasa-ti bratele in jos. Tine bratele foarte aproape de corp. In acelasi timp ridica-te pe varfuri si ramai asa timp de 2 secunde, apoi inspira si revino la pozitia intiala. Fa asta de 20 de ori.

Examineaza-ti dieta
Poti face cate exercitii vrei tu, daca nu esti atenta la alimentatie, rezultatele nu se vor vedea. Pentru a arde grasimea de pe burta trebuie sa fii atenta la ce mananci si la cat de activa esti. Mananca mai putin si misca-te mai mult si alege alimentatia sanatoasa. Alege proteinele din carne slaba, fructele si legumele si fugi cat poti de tare de burgeri si cartofi prajiti.
Pune-ti obiective realiste
Abdomenul vedetei tale prefarate poate fi un scop pentru care merita sa lupti, insa nu te astepta sa arati la fel in scurt timp. Genele pe care le-ai mostenit ar putea juca un rol foarte important asupra formei corpului tau. Asta nu reprezinta o scuza ca sa renunti si sa savurezi o briosa cu ciocolata. Seteaza-ti obiective realiste si concentreaza-te asupra corpului tau, nu asupra unei imagini perfecte. Vei sfarsi prin a avea muschi mai fermi si vei fi mai fericita.
Lasa lucrurile sa se derulze incet
Schimbarile pe care le vrei pentru abdomenul tau trebuie sa apara incet si progresiv. Nu poti face reparatii imediate. Drumul tau catre un abdomen plat poate intampina si obstacole precum sarbatorile in familie. Daca iti acorzi timp si te tii de plan, te vei putea bucura de un abdomen plat fabulos.
Newsletter