Skip to main content

Cu o zi inainte de Craciun toata lumea pregateste meniul pentru sarbatoare. In ziua rezervata cozonacilor, avem pentru tine o idee extraordinara: inlocuieste cozonacul cu un desert sanatos, cu putine calorii, extrem de gustos si usor de preparat.

 
Tarta cu blat de ovaz si fructe de padure
 
Ingrediente:

 
300 g fulgi de ovaz
150 g faina de grau
100 g zahar
50 g unt
2 ouă
100 ml lapte
500 g fructe de padure congelate
2 mere
 
Mod de preparare:
 
Se amesteca cu robotul de bucatarie fulgii de ovaz, faina, 50 g zahar, 1 ou și untul si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul se intinde cu sucitorul si se modeleaza cu mainile in forma de tarta pentru a se potrivi perfect.
Peste aluat se intind fructele congelate si merele taiate felii.
Apoi, amesteca intr-un bol 1 ou cu laptele si restul de zahar si toarna compozitia peste fructele din tava.
Se pune tava la cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.
Peste aluat se pun fructele congelate si felii de mere(daca vreti).
Fructele pot fi si congelate si decongelate, eu am facut si asa si asa, nu a fost nici o diferenta - doar ca este mai comod, daca va vine brusc sa faceti tarta, nu mai trebuie decongelate fructele din timp.
Trebuie sa se raceasca bine inainte de servire, eventual sa fie lasata la frigider peste noapte. Se poate orna cu hahar pudra.