Skip to main content

Stiti deja slabiciunea mea: deserturile. Si pentru ca incerc din rasputeri sa-mi rascumpar vina cu ceva, incerc sa aleg acele deserturi care contin si alte substante nutritive, nu numai zahar, care aduc si alte beneficii pentru sanatate.

Si pentru ca aprilie este luna vitaminizarii, am ales un desert cu vitamina C, racoritor, usor de facut si extrem de gustos.
 
Tarta cu lamaie
Timp de preparare: 35 de minute
Timp de coacere: 55 de minute
12 portii
186 calorii/portie

Ingrediente:

 
Pentru aluat
50 grame unt taiat in bucati
140 g faina
1 lingura zahar farin
1 lingura ulei de samburi de struguri
1 galbenus
 
Pentru umplutura
3 oua intregi si 2 albusuri
140 grame zahar farin
2 linguri coaja de lamaie
125 ml zeama de lamaie
200 grame crema de branza
 
Mod de preparare:
 
Amesteca untul cu faina pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga apoi zaharul farin, uleiul, galbenusul si amesteca bine pana ce se omogenizeaza aluatul.
Intinde aluatul si tapeteaza cu el o forma de tarta. Inteapa-l în mijloc cu o furculita, iar apoi pune tava cu aluatul la frigider pentru minim 10 minute. 
Intre timp, incinge cuptorul la 190 de grade.
Apoi te poti apuca sa faci umplutura.
Amesteca ouale intregi cu albusurile. Adauga apoi zaharul treptat, dupa care coaja si zeama de lamaie. Toata aceasta compozitie amestec-o cu crema de branza.
Scoate aluatul de la frigider, aseaza desupra o foaie de copt si toarna in forma de tarta o cana de boabe de fasole. Apoi pune aluatul la copt pntru aproximativ 20 de minute. Scoate aluatul din cuptor, indeparteaza boabele de fasole si hartia de copt si mai lasa tarta la coptor inca 3-5 minute, pana ce aluatul devine galben rumeniu.
Toarna pe desupra umplututra de lamaie.
Redu focul cuptorului la 150 de grade Celcius si pune tarta la cuptor pentru inca 25-30 de minute.
Cand este gata, trebuie lasata la racit minim o ora, iar apoi se poate presara pe deasupra zahar farin si se poate orna cu frunze proaspete de menta.
 
Newsletter