Skip to main content

Masa de Revelion, cel putin la romani, este mai mereu plina de tot felul de mancaruri delicioase care mai de care cu o semnificatie sau nu in spate. Exista o multime de superstitii legate de mancaruri si lucruri cu care te prinde anul nou la care de amuzament plecam uneori urechea. Se spune ca daca mananci caviar si bei sampanie in noaptea dintre ani, vei trai tot anul ca un milionar. La fel trebuie sa ai ceva rosu pe tine ca sa-ti aduca noroc si musai sa te prinda noul an cu bani in buzunar.

Noi avem o alta teorie: daca vei avea aceasta prajitura pe masa, vei avea tot anul gusturi rafinate si vei avea silueta visata. Cine demonstreaza teoria? Cine le demonstreaza si pe celelalte. Nu va impiedicati de detalii. Mai bine pregatiti acest desert delicios care e gata imediat si care va va oferi satisfactia dorita atunci cand il gustati. In plus, nu este extrem de bogat in calorii si daca te opresti la o singura felie, cu siguranta va fi excelent pentru silueta si psihicul tau.

 

Cheesecake cu fructe de padure

 

Ingrediente:

Blat: 

 

  • 300gr biscuiti digestivi
  • 100gr unt topit


Crema:

  • 200 ml smantana lichida
  • 250 gr branza ricotta
  • 250 gr branza mascarpone
  • 2 oua
  • 150 gr zahar sau Green Sugar
  • coaja de lamaie

Glazura

  • 100 gr fructe de padure congelate
  • o lingura de zahar

Mod de preparare:

 

Blat:

Procesam biscuitii in robot pana obtinem un praf fin. Amestecam cu untul topit pana obtinem o compozitie care se poate modela in maini.
Cel mai usor este sa folositi o forma de tort cu margini detasabile. Pe fundul formei, presam cu mana compozitia de biscuiti pana acopera uniform baza formei. 

 

Crema:

Toate ingredientele se amesteca cu robotul, iar apoi se toarna peste baltul de biscuiti. 

Prajitura se pune la cuptor, la foc potrivit, 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca in tava. 

Cand s-a racit, se desfac marginile formei, iar prajitura se aseaza cu grija pe un platou si se lasa la frigider 2 ore.

Intre timp, din 100 g fructe de padure congelate si o lingura de zahar se face glazura. Se pun impreuna intr-o cratita si se lasa pe foc timp de 10 minute pana ce compozitia devine ca o dulceata. Apoi se paseaza cu blenderul si cand s-a racit se toarna peste cheesecake.

 

 

Newsletter