Skip to main content

Micul dejun, stim cu totii, este cea mai importanta masa a zilei.

Atunci cand suntem la dieta, trebuie sa fim foarte atenti la cum o construim deoarece ne poate salva de multe calorii ulterioare. Daca mananci corect la micul dejun ai toate sansele sa mananci mai putin la masa de pranz, asa cum arata un studiu publicat recent in America.

La acest studiu au participat 36 de persoane, jumatate supra ponderale si jumatate cu o greutate normala. In zile diferite, participantii au consumat 3 tipuri diferite de mic dejun: fulgi ovaz, fulgi de porumb indulciti si doar apa. 
 
Fiecare persoana a fost supusa unor teste de sange pentru a i se masura glicemia, nivelul insulinei si cat de repede se digera mancare din stomac dupa masa.
Rezultatul a fost urmatorul: pentru ca ovazul contine 8 grame de fibre si porumbul 0 grame, cei care au mancat ovaz in diminetile respective, au mancat de doua ori mai putin la masa de pranz, in comparatie cu ceilalti. Iar cei care au baut doar apa la micul dejun, nu au rezistat fara o gustare pana la pranz.
 
Secretul consta in fibre
 
Un motiv pentru care fibrele sunt atat de importante este acela ca permite mancarurilor sa persiste in stomac pentru mai mult timp.
 
Astfel ne simtim satui si satisfacuti cateva ore bune dupa ce consumam un mic dejun compus din ovaz, nu mai suntem stapaniti de pofte si daca consumam si o gustare sanatoasa intre mese, avem toate sansele ca la masa de pranz sa mancam foarte putin, lucru esential in dieta.