Skip to main content

Este posibil ca pantofii de fintess sa te ajute sa slabesti, sa reduci nivelul celulitei si sa aiba o contributie  benefica asupra articulatiilor si sa ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine? Cel putin, atunci cand in reclame s-au promovat aceste lucruri, efectele s-au vazut imedita. În anul 2011, o reclama la pantofii de fitness care promiteau toate lucrurile de mai sus a dus la incasari de peset un miliard de dolari in comaratie cu anul 2009 cand incasarile ajungeau doar la 360 de milioane de dolari.

 

Daca ar fi atat de simplu...
 
Pantofii de fitnes sunt conceputi pentru a amortiza socurile, cu talpi curbate si calcaie flexibile ce creaza instabilitate deliberata in timpul mersului, asemenatoare cu efectul ce apare atunci cand stai pe ceva care se balanseaza sau mergi pe nisip. In esenta fac ca o suprafata plana sa para una cu denivelari, exersand muschii, lucru pe care nu il faci in mod normal in timpul antrenamentelor.
 
Problema este ca nu exista probe convingatoare cum ca ar avea efectele pretinse. S-au facut studii putin, iar rezultatele nu sunt consistente in acest sens.
Insa acest lucru nu inseamna ca daca iti vei face antrenamentele cu pantofii de fitness nu vei avea muschii picioarelor mai tonifiati, nu vei arde mai multe calorii sau nu vei avea alte beneficii practice.
 
Asadar, daca vrei sa faci sport, ideal ar fi sa-ti cumperi niste pantofi de fitness, insa daca nu ii ai, nu trebuie sa renunti la ideea ta de a avea un stil de viata sanatos si cu ajutorul exercitiilor fizice. Si ca sa fii pe deplin determinata, alege unul dintre programele de sport pe care le gasesti aici.
 
 
 
Newsletter