Skip to main content
Exercitiile cardio sunt cele care folosesc o gama cat mai variata de muschi in mod constant si cu ajutorul carora reusesti sa arzi o mare parte din grasimea acumulata deja in organism. In plus sunt benefice pentru activitatea cardiaca, cea pulmonara, ajuta la reducerea stresului si la un somn linistit.

Cel mai bun exercitiu cardio este alergarea care este extrem de recomandata acum, la inceput de an dupa paerioada sarbatorilor in care fiecare dintre noi am mancat mai mult decat ar fi trebuit.

Insa, ce facem atunci cand nu avem cum sa ajungem la sala sau nu putem iesi in parc sa alerga? Alegem cateva exercitii cardio pe care le putem face in linistea propriei case si care vor aduce aceleasi rezultate daca sunt facute corect, cu regularitate si perseverenta.


Sari coarda
 
E drept ca pentru acest exercitiu ai nevoie de putin mai mult spatiu si de o coarda. In rest, tot ce trebuie sa faci este sa-ti amintesti de unul dintre jocurile preferate ale copilariei. O jumatate de ora de sarituri cu coarda dimineata sau seara poate arde peste 250 de calorii si elibereaza hormonii responsabili cu starea ta de bine.
 
Danseaza
 
Dansul este un mod minunat de a slabi si de a te simti bine. Poti arde pana la 200 de calorii daca dansezi timp de 30 de minute intr-un ritm antrenant si alert. Eu fac asta in fiecare seara cu copiii mei si pentru ca rezultatele sa fie si mai bune, dansez cu unul dintre copii in brate.
 
Alearga pe loc
 
Pare o nebunie, dar este un exercitiu cardio extrem de eficient. Nu la fel de bun ca alergarea propriu-zisa, insa in situatii de urgenta este foarte recomandat. Daca vrei sa-ti fie mai comod, ia-ti un stepper si exerseaza 30 de minute in fiecare zi.

Sari cat de sus poti
 
Sariturile pe loc antreneaza foarte multi muschi, in special pe cei fesieri, abdominali si ai picioarelor. Poti monta o sfoara la o distanta de 20 de centimetri de sol peste care sa sari ori cu ambele picioare ori cu cate un picior, alternativ. Fa asta 30 de minute si vei avea niste picioare frumoase si o silueta de invidiat. In plus, daca reusesti sa combini in fiecare zi 2 dintre aceste exercitii, poti arde pana la 500 de calorii. Suna bine, nu?
 
Newsletter