Skip to main content

Durerile articulare reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta sportivii de performanta.

 
In timpul unui antrenament sportiv care de fapt inseamn efort fizic, pe articulatiile noastre se pune o foarte mare presiune ceea ce in timp (mai scurt sau mai lung) poate duce la uzura acestora si la instalarea durerilor. Iar o durere de articulatii este extrem de dura si neplacuta. Articulatiile fac legatura intre oasele noastre si orice activitate motrica intreprinzi, pui presiune pe ele. Și, cu cat depui mai mult efort cu atat este posibil ca ele sa se slabeasca si sa devina dureroase, necesitand ulterior un timp lung de recuperare și un tratament pe masura.
Dar nu numai efortul poate duce la degradarea articulatiilor. O dieta inadecvata, saraca in vitamina C in special, o slaba hidratare, anumite medicamente precum antibiotice sau steroizi, dar si bolile autoimune si alergiile la anumite substante pot avea ca efect slabirea articulatiilor.
 
Cel mai bun tratament
 
Specialistii sunt de parere ca o hidratare adecvata reprezinta cheia unor articulatii sanatoase. Hidratarea impreuna cu dieta pot face minuni in procesul de recuperare a articulatiilor dureroase.
Prin hidratare se intelege minim 2 litri de apa pe zi, iar prin dieta, alimente bogate in vitamina C, zinc, mangan și acizi grasi esentiali Omega 3.
Insa nu este suficient. Sportivii de performanta au nevoie de mai mult de atat. Au nevoie de suplimente alimentare care sa ajute rapid la regenerarea articulatiilor. Unul dintre acestea este cartilajul de rechin.
Cartilajul de rechin este o pulbere obtinuta din tesutul elastic al acestor animale, care nu au schelet osos si coloana vertebrala si prin urmare nici maduva osoasa principala raspunzatoare de sanatatea sistemului imunitar si totusi a fost dovedit faptul ca sunt unele dintre cele mai rezistente fiinte la tumori, infectii sau diferite afectiuni.
Cartilajul de rechin contine foarte multe minerale, ceea ce-l face o sursa naturala importanta pentru intretinerea si functionarea normala a sistemului osos, muscular  si a celulelor organismului.
 
Cartilajul de rechin contine condroitina, o substanta extrem de eficienta in diversele forme de reumatism degenerativ, care ajuta la refacerea articulatiilor si le reda mobilitatea. Conform studiilor, aceasta pulbere reprezinta si un adjuvant pretios in lupta impotriva cancerului.
 
Newsletter