Skip to main content

Specialistii recomanda exercitiile cardio pentru o multime de beneficii legate de sanatate, printre care energia, longevitatea si starea fizica foarte buna. Exercitiile cardio sunt cheia mentinerii unei greutati corporale sanatoase. Cu cat muncesti mai mult, cu atat arzi mai multe calorii ceea ce face mai usor procesul de slabire. Iar daca nu poti sa faci exercitii dedicate, orice activitate fizica solicitanta este vitala pentru arderea caloriilor. Important este sa ramai mereu activa.


Efecte pentru sanatate

 
Unul dintre cele mai importante beneficii ale exercitiilor cardio, este legat de efectele asupra sanatatii. Exercitiile cardio ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea nivelul colesterolului din sange. O activitate cardio regulata are rol de imbunatatire a colesterolului bun si de scadere a colesterolului rau, creand un flux sanguin mai bun in organism. De asemenea, aceste exercitii ajuta la prevenirea diabetului de tip B si al osteoporozei.
Un alt efect al exercitiilor cardiovasculare este acela ca ajuta la obtinerea unui somn mai bun si mai odihnitor.
Sportul, in general ajuta la imbunatatirea concentrarii si productivitatii zilnice.
Iata numai cateva motive pentru care ar trebui sa incepi sa faci exercitii cardio, incepatorilor le sunt recomandate 20 de minute de exercitii de intensitate moderata, de 3 ori pe saptamana, iar apoi, dupa ce se obisnuiesc cu aceasta activitate, pot creste timpul la 60 de minute.
 
Exercitii variate
 
Nu uita, varietatea este la fel de importanta. Variaza intensitatea exercitiilor, modul in care le efectuezi, durata si locatia lor pentru a evita rutina in care ar putea intra muschii tai. Pentru inceput nici nu ai nevoie de un abonament la o sala de sport. Poti merge cu bicicleta, poti merge pe jos sau sa faci jogging, printre altele, pe care le poti face oricand si oriunde.
Exercitiile cardio te vor ajuta nu numai sa iti mentii greutatea corporala, dar si sanatatea fizica. Pe langa faptul ca pot preveni o multime de afectiuni, exercitiile cardio ajuta si la incetinirea proceselor de imbatranire.
 
 
Newsletter