Skip to main content

Se spune banda de alergare este un ajutor de nadejde in cazul celor care incearca sa slabeasca. Pe banda se ard foarte multe calorii, insa trebuie sa stii cand, cum si cat sa alergi ca sa fie cat mai eficient exercitiul.

Vestea buna este ca alergarea pe banda se poate transforma dintr-o experienta plictisitoare intr-o sesiune de ardere rapida a caloriilor. Foloseste aceste strategii data viitoare cand mergi la sala:

1. Combina mai multe stiluri de alergare
Cea mai eficienta modalitate de a arde cat mai multe calorii este sa amesteci exercitiile si stilurile. Se spune ca pentru a arde mai multe calorii trebuie sa cresti intensitatea si durata antrenamentului. Insa acest lucru te poate obosi excesiv. Pentru o mai buna eficienta, intr-o zi alearga 20-30 de minute pe o viteza mai mare a benzii, iar in alta zi, alearga pe o viteza mai mica, dar pentru un timp mai lung.
 
2. Fii atenta la viteza
Intervalele scurte in care faci sprinturi sunt foarte eficiente. S-a demonstrat intr-un studiu ca femeile care au alergat foarte repede timp de 2 minute, iar apoi au incetinit pasul pentru trei minute au obtinut rezultate mai bune in arderea caloriilor decat cele care au alergat constant cu aceeasi viteza.
 
3. Inclinatia benzii este extrem de importanta
Cu cat banda are un grad mai mare de inclinatie, cu atat arzi mai multe calorii. Foarte multe persoane aleg o inclinatie a benzii si o pastreza asa pe tot parcursul antrenamentului. Specialistii avertizeaza ca banda trebuie inclinata mai mult, timp in care sa micsorezi putin viteza pentru a avea aceeasi senzatie cu aceea in care urci un deal in exterior. Poti, de asemenea sa inclini banda pe anumite intervale, iar pentru alergarea propriu-zisa sa mergi pe un unghi drept.

4. Alearga mai mult in unele zile
Specialistii spun ca antrenamentele mai lungi pot arde cu pana la 50% mai multe calorii. In loc sa alergi doar 30 de minute pe banda, incearca sa o faci timp de 45 de minute pentru a arde cu 50% mai multe calorii. NU potui face asta la fiecare antrenament, dar o data sau de doua ori pe saptamana ar fi perfect.
 
5. Nu uita de alte antrenamente
Studiile au demonstrat ca cea mai buna modalitate de a slabi nu este sa patrezi aceeasi rutina in fiecare zi. A gasi un mix perfect intre exercitiile de rezistenta, stretching si anduranta te va ajuta sa-ti atingi cat mai repede obiectivul.
 
 
 
Newsletter