Skip to main content

Dupa aproape doua saptamani de vacanta in care majoritatea dintre noi am avut cateva excese, mici sau mari, culinare, am lenevit la mese intinse si pe canapea in fata televizorului, este momentul sa ne mobilizam pentru ceva miscare. 

 
Personal, consider ca un abonament la sala este cel mai bun prieten al celor care doresc sa isi faca un obicei din a face miscare. Iar un abonament la un curs de pilates ar putea fi alegerea excelenta pentru inceputul acestui an.
 
Astazi a fost prima zi, dupa multa vreme in care am experimentat miscarile de pilates, din dorinta de a reincepe sa fac sport, in primul rand pentru a mai reduce din sedentarismul zilnic si in al doilea rand pentru a scapa de vreo 2 kilograme acumulate de sarbatori.
 
Am ales prima ora a diminetii pentru exercitiile pilates iar cand am ajuns la birou aveam o stare excelenta. Ma simteam plina de energie si cu un tonus excelent. A fost momentul in care mi-am spus ca trebuie sa ma mobilizez si m-am hotarat sa-mi fac abonament si sa fac sport cel putin de 2 ori pe saptamana.
 
Metoda Pilates a fost inventata de Joseph Pilates acum mai bine de un secol. Pilates este o forma de fitness pentru trup si pentru minte. Aceste exercitii se fac pe saltea si pot fi practicate de oricine,indiferent de varsta, sex sau conditie fizica, cu risc minim de a te rani.
 
Exercitiile de Pilates au un rol important pentru sanatatea organismului deoarece:
 
– diminueaza durerile de spate cauzate de o postura vicioasa;
– creste tonusul muscular. Trupul tau va deveni mai suplu si mai zvelt;
– reduce nivelul de stres;
– creste mobilitatea articulatiilor;
– imbunatateste circulatia si postura corpului;
– confera energie si vitalitate pentru intregul organism.
 
Am ales pentru azi varianta Pilates la saltea cu elemente ajutatoare (minge fitness, benzi elastice, mini greutati, softball, cerc magic), timp de aproape o ora, pe o muzica relaxanta. Am reusit sa indeplinesc aproape corect toate exercitiile, am baut multa apa si am mancat un fruct dupa antrenament. Acesta a fost secretul unui inceput de zi excelent pe care vi-l recomand din toata inima.
 
 
 
Sursa articol: Iulia Matache, instructor Pilates la saltea, instructor aerobic, kinetoterapeut, Balance Studio Woman
Newsletter