Skip to main content

Aceasta este ultima zi inainte de vacanta. Si pentru ca plec in Grecia, am inceput sa caut retete mediteraneene, cu fructe de mare, gustoase si cu putine calorii. Asa ca, inainte de a păsi pe taramul elen, m-am decis sa va las o reteta delicioasa pentru acest weekend, un rasfat culinar, cu putine calorii, dar care sa va faca sa va ganditi la mine. Si eu ma voi gandi la voi.

 
Paste cu legume si creveti
 
Timp de preparare: 30 minute
4 portii
380 calorii/portie

Ingrediente:
 
200 grame paste din faina integrala
325 grame creveti curatati
1 legatura de sparanghel
1 ardei mare rosii curatat si feliat subtire
150 de grame de mazare
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
350 grame iaurt degresat
O legatura de patrinjel (doar frunzele)
3 linguri de zeama de lamaie
1 lingura ulei de masline
O jumatate de lingurita de piper proaspat macinat
O lingura seminte de pin prajite
 
Mod de preparare:
 
Pune o cratita mare cu apa pe foc si un praf de sare, iar in momentul in care fierbe apa adauga spaghetele. Lasa-le sa fiarba doar 2 minute, iar apoi adauga crevetii, sparanghelul, ardeiul si mazarea. Lasa-le pe foc inca 4 minute, iar apoi scurge-le bine de apa.
Amesteca usturoiul pisat cu putina sare intr-un bol, peste care adauga iaurtul, patrunjelul tocat, sucul de lamaie, uleiul si piperul. Adauga acest sos peste paste, amesteca si serveste cu seminte de pin pe deasupra.
 
 
Newsletter