Skip to main content

Micul dejun, asa cum stim, este cea mai importanta masa a zilei si de aceea trebuie sa o tratam ca atare. Micul dejun trebuie sa fie consistent pentru a ne furniza energie, sa fie bogat in proteine si fibre care se digera mai greu si care ne ofera senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Pentru diminetile tale viitoare, am ales o reteta care sa indeplineasca aceste cerinte si care, in plus, este dietetica.
 
Frittata cu mozzarela, busuioc si zucchini
 
4 portii
290 calorii/portie
Timp de preparare: 20 de minute
 
Ingrediente:
 
2 linguri de ulei de masline extravirgin
O jumatate de ceapa rosie feliata foarte subtire
225 grame zucchini taiati cubulete
7 oua mari batute
O jumatate de lingurita de sare
Un sfert de lingurita de piepr macinat
80 grame mozzarela proaspata (bilute)
3 linguri rosii uscate
O mana de busuioc proaspat tocat
 
Mod de preparare:
 
Pozitioneaza gratarul cuptorului in partea de sus a acestuia si incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Incinge uleiul intr-un vas neaderent ce poate fi bagat apoi la cuptor. Adauga ceapa si zucchini si lasa-le pe foc, amestecand din cand in cand, 3-5 minute, pana se inmoaie.
Intre timp bate ouale cu sare si piper intr-un bol. Toarna ouale peste legume, in tigaie. Lasa-le pe foc, ridicand marginile omletei astfel incat compozitia din mijloc sa se scurga pe margi si sa se coaca totul uniform. Cand este aproape gata, aseaza deasupra mozzarela si rosiile uscate si pune totul la cuptor pentru 2-3 minute, sau pana ce ouale devin maronii.
Lasa frittata sa se odihneasca cateva minute, apoi taie in 4 portii si serveste cu busuioc proaspat deasupra.
 
 
Newsletter