Skip to main content

O varianta cu putine calorii, dar la fel de gustoasa a desertului Creme Brulee!

 
Crema Catalana este versiunea spaniola a Creme Brulee. Cine ar fi crezut ca o crema acoperita cu o crusta crocanta de zahar poate avea putine calorii? Ei bine, fiecare portie are numai 142 de calorii.
 
Ingrediente:
 
500 ml lapte
O lingurita coajă de lămâie
1 baton de scortisoara
7 linguri de zahar
2 linguri amidon de porumb
Un varf de cutit de sare
3 galbenusuri
 
Mod de preparare:
 
 
1. Incalzeste laptele pe foc pana incepe sa dea in fiert. Atentie, nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se vada acele mici bule pe margine. Se ia de pe foc, se adauga scortisoara si coaja de lamaie. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute, iar apoi se strecoara laptele pentru a se inlatura lamaia si scotrtisoara.
2. Amesteca 5 linguri de zahar cu amidonul si sarea. Adauag apoi un polonic din laptele cald si amesteca pana se omogenizeaza. Pune aceasta compozitie peste restul de lapte din cratita, amesteca bine si pune totul pe foc. Se lasa pe foc aproximativ 7 minute sau pana ce incepe sa se ingroase compozitia, amestecand continuu cu un tel.
3. Se pune galbenusurile intr-un bol, iar apoi peste ele se adauga cate putin din compozitia de lapte, zahar si amidon. Se amesteca cu telul. Apoi, compozitia cu oua se adauga peste prima compozitie si se pune pe foc mic pentru inca 4 minute, amestecand continuu.
4. Intreaga compozitie se imparte in 6 cupe din care se va servi desertul. Cupele se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece cel putin 4 ore.
5. Dupa ce s-au racit, cele 3 linguri de zahar ramas se impart deasupra celor 6 portii de desert. Apoi, cu ajutorul unei lampi de bucatarie cu gaz, caramelizati zaharul de deasupra. Se serveste imediat sau in cel mult o ora.
 
 
Newsletter