Skip to main content

 Daca nu chinezii, atunci ce popor este mai sanatos, mai longeviv si cu o silueta mai supla? Uitandu-ne la ei, ar trebui sa stam serios pe ganduri si sa incercam sa imprumutam din obiceiurile lor alimentare si de viata.

Mancarea chinezeasca este absolut delicioasa si de multe ori sunt surprinza de varietatea de ingrediente pe care ei le folosesc si noi nu. Iata 3 legume pe care le poti gasi cu usurinta in magazine si pe care le poti folosi pentru prepararea salatelor, pastelor, supelor sau garniturilor.

Majoritatea se gasesc proaspete in supermarketuri sau conservate. Trebuie doar sa dii atenta ca cele de la conserva au mai putine proprietati nutritive si pot avea un adaos mare de sare.

 
1. Porumb baby (baby corn) este de fapt porumb ce a fost recoltat mai devreme. Se mananca cu tot cu cocean si furnizeaza vitamina B, potasiu, Vitamina C, fibre si doar 50 de calorii la 200 de grame. Culoarea sa galbena provine din carotenoide, antioxidanti cu multiple beneficii pentru sanatate.
 
2. Muguri de bambus. Acesti lastari comestibili ai plantelor de bambus sunt asemanatori la gust cu tulpinile de sparanghel, insa cu o textura lemnoasa. Furnizeaza un continut important de fibre si nutrienti (potasiu in mod notabil), impreuna cu fitosterol ce ajuta la scaderea nivelului de colesterol. 130 de grame de muguri de bambus contin numai 20 de calorii. Mugurii de bambus sunt folositi si in medicina traditionala asiatica datorita proprietatilor sale asupra imbunatatirii digestiei, pentru sanatatea inimii si pentru tratarea multor altor afectiuni.

3. Castanele de apa sunt mai degraba niste radacini ale unei plante acvatice, similare in forma si culoare cu castanele. Partea alba din mijloc este foarte buna la gust, dulce si contin numai 35 de calorii la 150 de grame. Sunt bogate in potasiu, fibre si antioxidanti.
 
Newsletter