Skip to main content

Sfarsitul saptamanii reprezinta un mare pericol pentru noi, toti cei care suntem la dieta, iar motivul e lesne de inteles: mesele bogate din familie, rasfatul pe care ni-l acordam cu unul sau doua pahare in plus de alcool, dulciurile la care am poftit toata saptamana ne-ar putea fi accesibile. Cu alte cuvinte, in weekend toti suntem mai permisivi cu regulile stricte ale unei diete si daca nu ne preocupam serios de pregatirea felurilor de mancare dietetice, s-ar putea sa irosim tot efortul depus in cursul saptamanii.

De aceea, am hotarat ca in fiecare vineri sa-ti oferim o reteta de dieta, usor de preparat, gustoasa si festiva pentru a te bucura de ea in weekend.
 
Salata italieneasca de vinete
 
Ingrediente:
 
- 6 vinete
- 1 catel de usturoi strivit
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de otel balsamic
- 2 linguri de zahar brun
- Patrungjel tocal
- O lingurita de oregano uscat
- O jumatate de lingurita de busuioc uscat
- Sare si piper
 
Mod de preparare:
 
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Inteapa vinetele cu o furculita si aseazale pe o tava pe care ai pus hartie de copt. Apoi, lasa vinetele la cuptor aproximativ o ora si jumatate, sau pana ce devin moi, intorcandu-le din cand in cand.
Lasa vinetele sa se raceasca, apoi curata-le de coaja si taie-le.
 
2. Intr-un bol mareamesteca usturoiul, uleiul de masline, otelul balsamic, zaharul, patrunjelul, oregano, busuiocul si sarea si piperul. Adauga apoi vinetele și amesteca-le cu sosul.
Pune salata la frigider pentru doua ore pentru a ca toate ingredientele sa-si imprumute gustul.
 
 
Atentie: din aceste cantitati vor iesi aproximativ 12 portii de salata, fiecare neavand mai mult de 95 de calorii.
Acestea fiind spuse, iti dorim un weekend linistit cu multa vointa si putere de a-l depasi fara sa acumulezi calorii nedorite.
 

 

 
Newsletter