Skip to main content

Pentru ca luna aceasta ne-am propus sa scriem despre vitamine, minerale si despre ce putem face ca sa avem un aport bun de nutrienti, reteta de azi va fi chiar o bomba de vitamine, gustoasa, usor de preparat si potrivita oricarei diete.


Humus de casa din sfecla rosie

 
Timp de preparare: 20 minute
5 portii
145 de calorii/portie
 
Ingrediente:

 
O sfecla rosie mica
250 grame naut fiert
1 catel de usturoi
3 linguri de tahini
3 linguri de suc de lamaie
60-100 ml apa
O lingurita si jumatate de chimion
O jumatate de lingurita de sare
 
Mod de preparare:
 
Curatat sfecla rosie de coaja si pune-o la fiert pentru 15 minute.
In timp ce sfecla se fierbe, zdrobeste usturoiul intr-un procesor alimentar, iar apoi adauga si nautul si restul ingredientelor. La sfarsit adauga si sfecla si mai pune putina apa daca este nevoie. Proceseaza totul pana ce obtii o pasta cat mai fina.
Poti servi humusul cu lipie, nachos sau sticks-uri din legume crude.
 
Newsletter