Skip to main content

 Dieta cu stilul de viata sanatos ar trebui sa mearga mana in mana, caci nu am recomandat niciodata acele diete drastice de infometare. Suntem adeptii adoptarii si mentinerii unui stil de viata sanatos care sa te ajuite si in lupta cu kilogramele. 

 
In luna ianuarie, unul dintre cele mai satioase, sanatoase, nutritive si sarace in calorii alimente pe care le recomandam este hrisca.
 
 
Desi usor confundata cu o planta cerealiera, hrisca se inrudeste mai degraba cu macrisul sau rubarba, este cultivata si foarte populara in Rusia si in statele foste sovietice. Aceste lucruri sunt pur informative, deoarece pe noi ne intereseaza in mod special faptul că aceasta planta este bine cunoscuta pentru valorile sale nutritionale si pentru continutul mic de grasimi si de calorii.
 
Astfel, hrisca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.
 
Alte motive pentru care merita sa consumi hrisca zilnic
 
- Normalizeaza nivelul glucozei din sange
- Nu contine gluten
- Ajuta la prevenirea diabetului si a numeroase forme de cance precum cel gastric, pulmonar sau de esofag
- Intarzie aparitia efectelor imbatranirii
- Scade colesterolul
- Ajuta sistemul cardio-vascular
- Este extrem de bogata in proteine
- CONTINE NUMAI 92 DE CALORII/100 GRAME.
 
Hrisca poate fi adaugata in aproape orice fel de mancare, in supe, tocanite, budinci, in iaurt la micul dejun sub forma de fulgi de hrisca sau in aluat sub forma de faina de hrisca.
 
Newsletter